Στην ανάπτυξη του "Smart Policing" προχωράει η ΕΛ.ΑΣ. μετά από συμφωνία με την Intracom Telecom

Αστυνομία
Αστυνομία EUROKINISSI

Σκοπός της συμφωνίας είναι να αναπτυχθεί ένα λογισμικό που μέσω φορητών «έξυπνων συσκευών» θα διασυνδέεται με όλες τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί στο πεδίο για την αναγνώριση ατόμων, οχημάτων και εγγράφων ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός απλού ελέγχου.

Ακόμη ένα βήμα προς το εκσυγχρονισμό της διανύει η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από συμφωνία που υπογράφηκε με την εταιρία «Intracom Telecom», που θα αναλάβει την ανάπτυξη του προγράμματος «Smart Policing».

Η «Intracom Telecom» μέσω ανακοίνωσης της εταιρείας αναφέρει ότι ανέλαβε την μελέτη, το σχεδιασμό και την παράδοση πληροφοριακού συστήματος, το οποίο αποτελείται από εξοπλισμό και λογισμικό για την αναγνώριση προσώπου, δακτυλικών αποτυπωμάτων, την αναγνώριση της γνησιότητας διαφόρων εγγράφων ασφαλείας, καθώς επίσης και την παροχή δυνατότητας σύνθετων αναζητήσεων σε υφιστάμενες και νέες βάσεις δεδομένων καθώς και την συσχέτιση όλων των παραπάνω πληροφοριών.

Στην ουσία δηλαδή θα μπορούν οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο πεδίο, που βρίσκονται στους δρόμους και περιπολούν, με μία φορητή «έξυπνη συσκευή» να διασυνδέονται άμεσα με όλες τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, με όλες τις σημαντικές δηλαδή βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας.

Αυτή η μέθοδος που θα παρέχει άμεσες πληροφορίες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του ελεγχόμενου και για τον αν για παράδειγμα απασχολεί ή όχι τις Αρχές, είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τους αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους των πόλεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network