Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα χρειαστούν 2 με 3 ημέρες για να βελτιωθεί η εικόνα. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Την απόφασή της για αναστολή των κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία θα συνεχίσει τον αγώνα της με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ευχαρίστησε την ελληνική κοινωνία για την υποστήριξή της.

"Έχουμε την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μη κινδυνεύσει η δημόσια υγεία", είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι, σημειώνοντας ότι "εμείς δεν ανήκουμε πουθενά, σε κανένα κόμμα και καμμία παράταξη. Πάνω απ' όλα μετράει η κοινωνία και η κοινωνία μας στήριξε".

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα απορριμματοφόρα αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία, η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Πορεία στον καύσωνα

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με την αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται με υπηρεσιακό προσωπικό. Από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. "Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, δουλειά ζητάμε" αναφέρουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. "Γιατί μας έδωσαν ελπίδες που δεν στέκουν" σχολιάζουν για τις υποσχέσεις που λένε πως έλαβαν από την κυβέρνηση.

Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

Δείτε δηλώσεις των απεργών στο NEWS 24/7 και τον Μάνο Φραγκιουδάκη:

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

Δείτε βίντεο από την πορεία των εργαζομένων:

Οι διαδηλωτές έφτασαν δέκα λεπτά πριν από τις 12.00 στη Βουλή, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παρατάξει κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Αναστολή απεργίας. Μαζεύουν ξανά τα σκουπίδια

"Θέλαμε να πάμε να θυροκολλήσουμε την πρόταση μας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μας κλείσει τον δρόμο με κλούβες ματ. Δεν θα προκαλέσει κάνεις επεισόδια. Θα παραμείνουμε για λίγο μπροστά στη βουλή και στη συνεχεία θα πάμε για την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής" ανέφερε ο πρόεδρος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Ν. Τράκας στους δημοσιογράφους αφότου η πορεία έφτασε έξω από τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 40' λεπτά έξω από το κοινοβούλιο και στη συνέχεια η πορεία διαλύθηκε.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να "παγώσει" η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στους δρόμους το σύνολο των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνει την Παρασκευή το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε πως η εικόνα της πόλης παρουσιάζει βελτίωση και έως την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων.

H αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, υποστήριξε πως την Παρασκευή και οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι θα δώσουν κανονικά το "παρών" στην εργασία τους, ωστόσο θα απέχουν το Σαββατοκύριακο, ενώ για την Δευτέρα έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση.

Πατούλης: Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση

Την ικανοποίησή του για την απόφαση των εργαζομένων στους δήμους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

"Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών", δήλωσε, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να καθαριστούν οι πόλεις από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι "η τοπική αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποπνικτική ατμόσφαιρα. 40αρια με σκουπίδια σε όλη τη χώρα

Θεσσαλονίκη: 'Μπλόκο' σε συνεδρίαση και δεσμεύσεις των εργαζομένων για καθαρή πόλη

Σοκ με τα σκουπίδια. Κινητοποιήσεις μέχρι και την Πέμπτη

Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να δώσει τα σκουπίδια σε ιδιώτες

SHARE:

24Media Network