Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί της Τετάρτης

Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί της Τετάρτης

Την αναβολή των προγραμματισμένων για αύριο πλειστηριασμών, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, ανακοίνωσε ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για αύριο, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, πλειστηριασμοί, με απόφαση των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιώς. Σε σχετική ανακοίνωσή τους διευκρινίζουν ότι κανονικά θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλά και όσοι κρίνονται επισπεύδοντες από τράπεζες και ιδιώτες, ενώ αφήνονται και πάλι αιχμές για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων, μετά τα επανειλημμένα επεισόδια στα ειρηνοδικεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων έχει ως εξής:

«Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρώθηκαν σήμερα δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ποιοι θα βλέπουν πιο συχνά τον 'εφιάλτη' του πλειστηριασμού

Βάκη: Δέσμευση της κυβέρνησης η προστασία της λαϊκής κατοικίας

SHARE:

24Media Network