Αναβλήθηκε το Indie Free Festival μετά από εισαγγελική παρέμβαση

Αναβλήθηκε το Indie Free Festival μετά από εισαγγελική παρέμβαση

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν πως για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια αναγκάστηκαν να μην πραγματοποιήσουν το Indie Free Festival στο Πεδίο του Άρεως μετά από επέμβαση της Αστυνομίας

Το Κενό Δίκτυο που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του αυτοοργανωμένου ετήσιου Indie Free Festival, καταγγέλλει απαγόρευση του φετινού event για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Το Indie Free Festival θα λάμβανε χώρο και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στο Πεδίο του Άρεως. Το Κενό Δίκτυο καταγγέλλει ακόμη την απαξίωση του πάρκου. "Το Indie Free Festival είναι η μοναδική ευκαιρία χιλιάδων νέων της πόλης να έρθουν στο Πεδίο του Άρεως, είναι μια γιορτή που συνεχίζεται 28 χρόνια, είναι η δικιά μας συλλογική απάντηση", ανέφεραν σε ανακοίνωση πριν γίνει γνωστή η παρέμβαση της αστυνομίας.

ADVERTISING

Όπως ανακοίνωσε το Κενό Δίκτυο στη σελίδα του στο Facebook:

"Μετά από εισαγγελική παρέμβαση απαγορεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία το αποψινό Indie Free Festival για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. Αυτό συνιστά άλλη μια παρέμβαση των αρχών και της δικαιοσύνης στις ελευθεριακού χαρακτήρα εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την τελευταία περίοδο στο Πεδίον του Άρεως. Ήδη από το πρωί ήταν εμφανής η παρουσία αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ οι οποίοι δεν επέτρεψαν την διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Το Κενό Δίκτυο [ πρώην Ομάδα στο Τρόμο του Κενού] καταδικάζει την αυθαίρετη αυτή προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης χρήσης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου. Το ζήτημα από τη σκοπιά μας δεν αφορά μόνον τη διεξαγωγή ενός σημαντικού πολιτιστικού συμβάντος, με ιστορική διάρκεια δεκαετιών, αλλά τη χρήση του χώρου από τα κινήματα και εν γένει το δικαίωμα στην πόλη ενάντια στην αποικιοποίησή της από τις σχέσεις και τα νοήματα της κυριαρχίας.

Ευχαριστούμε τους φίλους, συντρόφους καθώς και τους καλλιτέχνες που για ώρες παρέμειναν στο χώρο απαιτώντας την απελευθέρωση του Πεδίου του Άρεως.

Η νέα ημερομηνία του φετινού Indie Free Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Το Indie Free Festival γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και σε όλες.

Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και σε όλες

ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr".

Η ανακοίνωση σχετικά με το Πεδίο του Άρεως:

"Το Indie Free Festival χρειάζεται την βοήθεια και την συμμετοχή όλων μας! Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί ένα τοξικό περιβάλλον απαξίωσης από τηλεοπτικά κανάλια, συντηρητικούς κατοίκους και φασιστοειδή της περιοχής για το Πεδίο του Άρεως και τις αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις που γίνονται εκεί στην προσπάθεια επανοικιοποίησης του Πάρκου από τα τοπικά κοινωνικά κινήματα. Το Πεδίο του Άρεως σίγουρα έχει πολλά προβλήματα. Η καταστροφική ανάπλαση έκλεισε το πάρκο και έδιωξε όλη την γειτονιά για πολλά χρόνια καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τον κοινωνικό ιστό και την επαφή του Πάρκου με την γειτονιά. Λίγο μετά το άνοιγμα του Πάρκου και μετά από σκάνδαλα κατασπατάλησης εκατομμυρίων για την ανάπλαση, η αστυνομία μετέφερε όλο το παζάρι ηρωίνης από το κέντρο της Αθήνας στο Πάρκο. Σε καθημερινή βάση δεν υπάρχουν κηπουροί, καθαριστές, ηλεκτρολόγοι.

Η Περιφέρεια "θέλει αλλά δεν μπορεί" να αλλάξει το κλίμα. Το Πάρκο απαξιώνεται καθημερινά στην συνείδηση των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας από τοξικά άρθρα και ρεπορτάζ που χρησιμοποιούν τα προβλήματα της περιοχής για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια. Το Indie Free Festival είναι η μοναδική ευκαιρία χιλιάδων νέων της πόλης να έρθουν στο Πεδίο του Άρεως, είναι μια γιορτή που συνεχίζεται 28 χρόνια, είναι η δικιά μας συλλογική απάντηση! Κάντε share την εκδήλωση και καλέστε φίλους σας (invite friends), ελάτε νωρίς στο Πάρκο να οργανώσουμε και να υπερασπιστούμε το Indie Free Festival μαζί!".

SHARE:

24Media Network