Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Εγκληματική ενέργεια “βλέπει” η αστυνομία

Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο – Εγκληματική ενέργεια “βλέπει” η αστυνομία
Πυροσβέστης Eurokinissi

Πυρκαγιά μήκους 20 χιλιομέτρων σε εξέλιξη σε Λεμεσό και Πάφο. Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Μεγάλη φωτιά, η οποία καίει σε αρκετά μέτωπα κατά μήκος 20 χιλιομέτρων μαίνεται στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς στην Κύπρο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών.

Σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος με εννέα αεροσκάφη να επιχειρούν για τη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή το μέτωπο Αρχιμανδρίτας είναι στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών. Όσο αφορά στα μέτωπα Μούσερε και Δορά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είπε ο κ. Κεττής στο ΚΥΠΕ επιχειρεί με 5 και 7 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους.

Πυρκαγιά στην Κύπρο sigmalive.com

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή στις συγκεκριμένες περιοχές, δεν κινδυνεύουν πλέον κατοικίες και επιπλέον εργάζονται και προωθητές γαιών για διάνοιξη οδών των επίγειων δυνάμεων, η Πολιτική Άμυνα και το Ταμείο Θήρας, ενώ, το δυστυχές, όπως συμπλήρωσε είναι οι συνεχείς αναζοπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων.

Κύπρος: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε Λεμεσό και Πάφο politis.com.cy

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Δύναμης, Χρήστο Ανδρέου, αξιολογεί πληροφορίες για δύο ύποπτα οχήματα, τα οποία κινούνταν στις περιοχές των πυρκαγιών, ενώ λαμβάνει καταθέσεις από πάρα πολλά άτομα, κατοίκους της περιοχής για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που πιστεύεται ότι οφείλεται σε εμπρησμό, αναφέρει το Sigmalive.

Επιπρόσθετα η Αστυνομία Πάφου αναφέρει πως στο ξεκίνημα της φωτιάς όπως διαπιστώθηκε καταγράφηκαν τουλάχιστον έξι διαφορετικές εστίες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version