Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε εμπορικό κέντρο

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε εμπορικό κέντρο
Έναρξη σήμερα του δεκαήμερου χειμερινών προσφορών στα καταστήματα,στιγμιότυπα από την οδό Ερμού,Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανοιχτά τα καταστήματα και σήμερα, Κυριακή. Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι από χθες και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων.

Τα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά για την ακρίβεια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 στο Mall.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, σημειώνοντας:

Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης.

Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα