Ανοικτά τα πρατήρια καυσίμων – Τι ζητούν οι βενζινοπώλες

Ανοικτά τα πρατήρια καυσίμων – Τι ζητούν οι βενζινοπώλες
Ανεφοδιασμός βενζίνης σε πρατήριο Eurokinissi

Δεν ανήκουν στους κλάδους που θα υποχρεωθούν σε προσωρινό λουκέτο οι πρατηριούχοι καυσίμου προκειμένου οι πολίτες να μην ξεμείνουν από βενζίνη ή πετρέλαιο. Απαιτούν ωστόσο τη διακοπή της διαδικασίας πλυσίματος.

Η νέα υπουργική απόφαση για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης που έχουν άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό, από την ερχόμενη Τετάρτη, δεν αφορά τα βενζινάδικα.

Οι πρατηριούχοι καυσίμου θα διατηρήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους και θα εφοδιάζουν ή θα προμηθεύουν με ενέργεια τόσο τα οχήματα (βενζίνη, πετρελαιο κίνησης) όσο και τα σπίτια (πετρέλαιο θέρμανσης). Ωστόσο η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας ζητάει την άμεση παύση κάθε άλλης εργασίας, κυρίως του πλυσίματος των αυτοκινήτων για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα καταπολέμησης του κορονοϊού προκειμένου να προστατευτεί η υγεία καταναλωτών, εργαζομένων και ιδιοκτητών και να μην ευνοηθεί η διασπορά.

Ξεκαθάρισαν πάντως από την Ομοσπονδία για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρερμηνεία πως “οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών εφοδιάζουν αδιάλειπτα τα πρατήρια χωρίς πρόβλημα, ενώ τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά εντός των καθορισμένων ωραρίων“, καθησυχάζοντας οδηγούς και πολίτες.

Προφανώς και σε αυτές τις περιπτώσεις οι συναλλαγές είναι προτιμότερο, αν όχι αναγκαίο, να διενεργούνται με τη χρήση καρτών και όχι χαρτονομισμάτων ή κερμάτων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα