“Αντάρτικο” από τους υπαλλήλους της Βουλής

“Αντάρτικο” από τους υπαλλήλους της Βουλής
© 2012

Οργισμένη αντίδραση από τους υπαλλήλους της Βουλής, για τις αλλαγές που προωθούνται στο συνταξιοδοτικό τους. Κάνουν λόγο για συστηματική δυσφήμιση

Έντονη αντίδραση των υπαλλήλων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, λόγω των αλλαγών που προβλέπονται στο συνταξιοδοτικό τους.

Στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία, ενώ υποστηρίζουν πως θεσπίστηκαν μέτρα κατάργησης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, μετά από “συστηματική δυσφήμηση τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της”.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής σημειώνει πως αυτές οι ενέργειες δε συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. “Αποτελούν επίσης επικύρωση της διάθεσης ισοπεδωτισμού υπό το πρόσχημα της επίκλησης προνομίων και δήθεν ιδιαίτερης μεταχείρισης”.

Πολύ παραπάνω τονίζουν ότι το αποτελεσμα αυτών των ρυθμίσεων είναι “αθρόες και συνάμα ακούσιες αλλά “υποχρεωτικές” παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου”, ενώ υπογραμμίζουν στη συνέχεια ότι γίνεται μια δυσμενής διάκριση, ειδικά κατά των υπαλλήλων της Βουλής, “το να μην ισχύει μόνο γι’ αυτούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιο τομέα, δηλαδή η διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010”.

Καταλήγοντας, οι υπάλληλοι της Βουλής δηλώνουν “προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφιστάνται, υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα