Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Κούπα: Τεράστιο το οικονομικό κόστος της καταδίωξης

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Κούπα: Τεράστιο το οικονομικό κόστος της καταδίωξης
Eurokinissi

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Ίλιρ Κούπα, συνεργού του Μαριάν Κόλα. Μεγάλο το οικονομικό κόστος της καταδίωξης των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων

Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ κατά την οποία σκοτώθηκε ο συνεργός του Μαριάν Κόλα.

Την Τρίτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Παπαγιαννόπουλο, θα επισκεφθεί τον 26χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στη συμπλοκή και ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ”Γ. Χατζηκώστα” των Ιωαννίνων.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμό του Κούπα σε χαράδρα, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω του.

Τεράστιο το οικονομικό κόστος της καταδίωξης

Αυτούς τους τέσσερις μήνες όπου πραγματοποιείται η έρευνα για τον εντοπισμό τον δραστών, απασχολούνται περίπου 580 έως 750 άτομα, τα οποία έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και συμμετέχουν τις έρευνες, καθώς και αρκετά οχήματα, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες του στρατού, κινήσεις οι οποίες είχαν και μεγάλο οικονομικό κόστος για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, επιστρατεύθηκαν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού αλλά και πλοία της Ακτοφυλακής, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δραπέτες να έχουν διαφύγει από την θάλασσα.

Βίντεο με το σημείο της συμπλοκής με τον Κόλα στη δημοσιότητα  

Τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ πετούν καθημερινά πολλές ώρες ενισχύοντας από αέρος τις έρευνες των επίγειων δυνάμεων. Με δεδομένο ότι τα καύσιμα για μια ώρα πτήσης κάθε ελικοπτέρου είναι πάνω από 350 ευρώ, συνεπάγεται ότι όλο αυτό το διάστημα δαπανήθηκαν περισσότερα από 100. 000 ευρώ μόνο για καύσιμα, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης που είναι δυσβάστακτο για τα ελικόπτερα των συγκεκριμένων μοντέλων.

Οι 40 ΕΚΑΜίτες με τα δέκα ειδικά οχήματα που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο κυνήγι των δραπετών έχουν λειτουργικά έξοδα περίπου 5000 ευρώ ημερησίως. Αυτά τα λεφτά αφορούν στα εκτός έδρας που ανέρχονται σε 50 ευρώ ημερησίως για κάθε ΕΚΑΜίτη, 30-40 ευρώ για τη διαμονή ενώ τα θηριώδη τζιπ και οχήματα που χρησιμοποιούν χρειάζονται ημερησίως πολλά ευρώ για καύσιμα.

(Με πληροφορίες από το epirusgate.blogspot.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα