Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη δίκη εναντίον του τέως προέδρου της

Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη δίκη εναντίον του τέως προέδρου της

Στάση εργασίας το πρωί της Πέμπτης εξαγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση Αττικής, με αφορμή την έναρξη της δίκης σε βάρος του Θέμη Μπαλασόπουλου για διατάραξη ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας στο ΧΥΥΑ Φιλής και 35 ακόμη μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας πραγματοποιεί αύριο (Πέμπτη) η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο 8 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστούν οι υποθέσεις. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο τέως πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράνομη είσοδο και «διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.

Την ίδια ημέρα, από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011.

"Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής των μνημονίων και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων" αναφέρει με Δελτίο Τύπου το συνδικαλιστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσθέτει: "Μετά από 6 χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου προς γνώση και συμμόρφωση"

Card

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE: