Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις κατόπιν εορτής και τριών νεκρών από τη θεομηνία στην Αττική

Καταστροφές από την κακοκαιρία στο Καματερό την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015. Στο στιγμιότυπο το σημείο όπου κατέρρευσε το τριώροφο κτήριο.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Καταστροφές από την κακοκαιρία στο Καματερό την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015. Στο στιγμιότυπο το σημείο όπου κατέρρευσε το τριώροφο κτήριο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δομικού χαρακτήρα στο Ποικίλο Όρος και στις παρυφές της Πάρνηθας, δεσμεύθηκε να εξετάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των πλημμυρόπληκτων περιοχών

Την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης και συντονισμού των συναρμόδιων αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στους δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αχαρνών και Χαϊδαρίου, αναγνώρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους των περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, περιέγραψαν τα δραματικά περιστατικά από τις ώρες που επλήγησαν οι επίμαχες περιοχές, αλλά και την καταστροφή που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις τρεις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών, εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, καταστήματα και υποδομές λίγες ημέρες μετά την καταστροφή.

Κοινή ήταν η άποψη που εκφράστηκε από τους δημάρχους, ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, τόσο για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος με αντιπλημμυρικά έργα μεγάλου εύρους, όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις συνοικίες των τριών Δήμων.

Απ’ την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να προωθηθεί ο αναγκαίος συντονισμός και να εξεταστούν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δομικού χαρακτήρα στο Ποικίλο Όρος και στις παρυφές της Πάρνηθας - σημεία που εντοπίστηκαν από τους ίδιους τους δημάρχους ως κομβικής σημασίας για την επιτυχία κάθε σχετικού εγχειρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέσσερις Δήμοι στην Αττική λόγω θεομηνίας

Σοκ! Και τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στην Αττική

SHARE:

24Media Network