Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο: Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων

Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο: Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων

Η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέπτεται το hot spot στη Μόρια, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε, αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Τζολί υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο: Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων

Παράλληλα, έχει συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Λονδίνο.

Στο hot spot της Μόριας, στο οποίο η κ. Τζολί κατευθύνθηκε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής. Επίσης, επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετανάστες στη Μυτιλήνη ζητούν να μην απελαθούν. 'Είμαι Χριστιανός, κινδυνεύω στο Πακιστάν'

SHARE: