Απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις σε όποιο δρόμο περάσει ο Σόιμπλε

Συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά των νέων επώδυνων μέτρων, Τρίτη 6 Νοε. 2012. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά των νέων επώδυνων μέτρων, Τρίτη 6 Νοε. 2012. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απαγορευμένη πόλη η Αθήνα την Πέμπτη, λόγω της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας. Σε ποιους δρόμους δεν θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις

Με μία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δημοσιεύεται η απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας με την οποία απαγορεύονται όλες οι συναθροίσεις και συγκεντρώσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, λόγω της επίσκεψης στη χώρα μας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επί της ουσίας πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου - και όχι μόνο - ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η απόφαση γνωστοποιείται και ισχύει αν και δεν έχει οργανωθεί κάποιοι συλλαλητήριο ή οργανωμένη αντίδραση στον ερχομό του Γερμανού υπουργού.

Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, θα κλείσουν σταθμοί του μετρό, ενώ το τραμ δεν θα φθάνει στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει σχετικά:

"Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, αύριο (18 Ιουλίου 2013), ημερομηνία επίσκεψης στη χώρα μας του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε, λόγω των μέτρων ασφάλειας και των ρυθμίσεων κυκλοφορίας των οχημάτων, δεν επιτρέπονται, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 09.00 έως 20.00, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας
(μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών".

ΣΥΡΙΖΑ: "Απαγόρευση με χουντικό νομοθετικό διάταγμα"

"Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στην Αθήνα εξαιτίας της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αφού επαναλαμβάνει ότι "το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία", η ανακοίνωση καταλήγει ότι "ο λαός θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία. Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας".

ΚΚΕ: "Να απαντήσει ο λαός στον αυταρχισμό της κυβέρνησης"

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, καταγγέλλει "τα μέτρα αστυνομοκρατίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που έρχεται στην Ελλάδα, για να στηρίξει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης".

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι "ο λαός χρειάζεται να δώσει τη δική του απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό".

SHARE:

24Media Network