Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς θα κυκλοφορούν – Πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς θα κυκλοφορούν – Πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες
Πολίτες με μάσκες Eurokinissi

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό - Οι δραστηριότητες που επιτρέπονται αναλυτικά.

Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μπαίνει σε εφαρμογή η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Από αύριο το πρωί στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι κατευθύνονται προς και από την εργασία τους, η μετάβαση για ψώνια για τρόφιμα, στο φαρμακείο, όποιοι πηγαίνουν σε γιατρό, όποιοι βγαίνουν για άσκηση ανά δύο ή όποιοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους”.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, “οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους έντυπο, με το οποίο θα δηλώνουν πού πηγαίνουν, καθώς και ταυτόητα ή διαβατήριο”.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό, ενώ για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Κοινώς, οι λόγοι κυκλοφορίας που προβλέπονται είναι οι εξής: Μετακίνηση για εργασία, για αγορά καταναλωτικών αγαθών, για λόγους υγείας, για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, για σωματική άσκηση κοντά στην οικία κατά μόνας ή ανά δύο ή για βόλτα κατοικιδίου, αλλά και για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.

Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Οι πολίτες θα στελνουν σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό και θα ενημερώνουν για το το πού πρόκειται να πάνε, ενώ ο αριθμός θα είναι το 13033.

Εκτός από το SMS που θα στέλνουν οι πολίτες στις αρχές για να μετακινηθούν, θα μπορούν να εκτυπώσουν και μια φόρμα της γγ Πολιτικής Προστασίας με την οποία θα δηλώνουν για ποιον λόγο βρίσκονται εκτός της οικίας τους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα