Απαλλαγή και παραπομπή για Ντογιάκο

Απαλλαγή και παραπομπή για Ντογιάκο

Απαλλαγή είναι το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας για τον Ισιδ. Ντογιάκο, αναφορικά με την εκλογή του στη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Παραπέμπεται με απόφαση Παρασκευόπουλου για την "εξωθεσμική παρέμβαση"

Μία απαλλαγή και μία παραπομπή ενώπιον του Επταμελούς Πειθαρχικού του Αρείου Πάγου ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε αναφορικά με την εκλογή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θεοδώρου, η εκλογή Ντογιάκου είναι απολύτως νόμιμη κι έτσι "δεν τίθεται  θέμα διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος", αφού η εκλογή "έγινε αποδεκτή από όλους τους θεσμικούς παράγοντες  της Δικαιοσύνης  (Υπουργό
Δικαιοσύνης και Εισαγγελέα  του Αρείου Πάγου) και τους εισαγγελικούς λειτουργούς  της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών".

Υπέρ της αρχειοθέτησης για την έρευνα περί της εκλογής Ντογιάκου τάχθηκε και ο υπουργος Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος όμως, ειχε την άποψη πως πρέπει να κινηθεί πειθαρχική
δίωξη σε βαρος του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας
Εφετών  από τον τελευταίο υπό τον τίτλο «εξωθεσμική παρέμβαση της
Προέδρου του Αρείου Πάγου  στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών
Αθηνών».

Αντίθετη άποψη είχε η αντεισαγγελέας του Α.Π που διενήργησε την έρευνα, σύμφωνα με την οποία  ούτε σε αυτή την περίπτωση στοιχειοθετείται πειθαρχικό αδίκημα.

SHARE: