Απάνθρωπες συνθήκες στη νοσηλεία του καταγγέλλει ο Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας EUROKINISSI

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το διευθυντή του Νοσοκομείου Βόλου απέστειλε ο Δημ. Κουφοντίνας, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τη νέα αίτηση χορήγησης αδείας.

Επιστολή προς το διευθυντή του νοσοκομείου Βόλου, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες νοσηλείας του, απέστειλε ο απεργός πείνας Δημ. Κουφοντίνας σήμερα, την ώρα που συζητείται ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου η νέα αίτηση χορήγησης άδειας.

Ο πολυισοβίτης για τη δράση της 17Ν αναφέρει ότι οι συνθήκες διαμονής του «συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό» και πως αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις στος συνθήκες νοσηλείας του προτιμά να επιστρέψει άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας όπου θα συνεχίσει την απεργία πείνας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό. Γι΄αυτό

Ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και

Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του». 9/5/2019 Δημήτρης Κουφοντίνας 2ο Υπόγειο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας
SHARE:

24Media Network