H ΕΛΑΣ διαψεύδει τα περί παράνομων παρακολουθήσεων στα Εξάρχεια

H ΕΛΑΣ διαψεύδει τα περί παράνομων παρακολουθήσεων στα Εξάρχεια
Αυτοκίνητο με κάμερα. Φωτο αρχείου. 123rf.com

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το δημοσίευμα με καταγγελίες σχετικά με αυτοκίνητο της ασφάλειας που παραοκολουθούσε τα γραφεία συλλογικότητας στα Εξαρχεια.

Ως «εντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τις καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών σε ανακοίνωσή του, ενώ σημειώνει πως «οι αστυνομικές Αρχές εκτελούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και αυτό τηρείται απαρέγκλιτα».

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας που αφορούν σε δραστηριότητες της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «το αυτοκίνητο στο οποίο αναφέρεται ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας στα Εξάρχεια. Σε ολιγόλεπτη στάση του για να επιτηρηθούν γεγονότα στην Πλατεία προσήλθαν πολίτες οι οποίοι και προκάλεσαν ζημιές. Το αυτοκίνητο συνέχισε, με την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ) την υπηρεσία του. Για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα».

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της Εφημερίδας Των Συντακτών παρουσιάζει ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο “εξω από τα γραφεία της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση» στα Εξάρχεια βρισκόταν αυτοκίνητο με κρυφή κάμερα στον καθρέφτη στραμμένη στην είσοδο. Όταν εντοπίστηκε, στο σημείο έσπευσε απροκάλυπτα διμοιρία των ΜΑΤ και το φυγάδευσε”.

«Το αυτοκίνητο είναι υπηρεσιακό. Πάρτε το από κει» ακούγεται από τον ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα