Απατεώνας οδηγός βουνού 'έσωσε' Έλληνες ορειβάτες από τον σεισμό στο Νεπάλ

Απατεώνας οδηγός βουνού 'έσωσε' Έλληνες ορειβάτες από τον σεισμό στο Νεπάλ

Στο Έβερεστ θα βρίσκονταν κανονικά το Σάββατο, 8 Έλληνες ορειβάτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται μετά τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ. Ο οδηγός βουνού όμως που "χρυσοπλήρωσαν", πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

Τα χρήματα τους "έκλαιγαν" μέχρι το Σάββατο (25/04) οκτώ Έλληνες ορειβάτες, οι οποίοι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα βρίσκονταν την συγκεκριμένη μέρα στο Έβερεστ, προσπαθώντας να κατακτήσουν μία από τις κορυφές του.

Ο οδηγός βουνού όμως, που είχαν πληρώσει για να τους βοηθήσει, αποδείχτηκε απατεώνας, σώζοντας τους έτσι εν αγνοία του από τον φονικό σεισμό 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που "χτύπησε" το Νεπάλ και οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ορειβάτες από χιονοστιβάδες στο Έβερεστ.

Η υπόθεση απάτης είχε γίνει γνωστή στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας. Ο κάθε ένας από τους οκτώ Έλληνες ορειβάτες είχε δώσει στον συγκεκριμένο οδηγό βουνού το ποσό των 11.500 ευρώ, ωστόσο αυτός πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε, αφήνοντάς τους σύξυλους στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού.

Έτσι η ελληνική αποστολή επέστρεψε άπραγη στη βάση της, με τα μέλη της, μετά τα δυσάρεστα νέα από τον σεισμό, να χαίρονται που έπεσαν θύματα απάτης.

πηγή φωτογραφίας: trikalanews.gr

*Στη φωτογραφία ο Γυμναστής Γεώργιος Ράιος Μέλος του ΣΟΧ Τρικάλων, ένας εκ της ελληνικής αποστολής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
SHARE:

24Media Network