Απεργία: “Χειρόφρενο” σε μετρό, προαστιακό – Στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ

Απεργία: “Χειρόφρενο” σε μετρό, προαστιακό – Στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ
Απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς Eurokinissi

Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη ημέρα γενικής απεργίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης εργασίας στους σιδηροδρόμους την Πέμπτη.

Μετ΄εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό στην Αθήνα εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που προκήρυξε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι το μετρό, τα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Τα σωματεία τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό -γραμμές 1, 2 και 3- αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και μεθαύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας -Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ως αντίδραση, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατέθεσε στη Βουλή για διαβούλευση, το οποίο περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και καλεί τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα