Απεργία: Στάσεις εργασίας στα φαρμακεία – Πώς θα λειτουργήσουν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Απεργία: Στάσεις εργασίας στα φαρμακεία – Πώς θα λειτουργήσουν σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Κλειστό φαρμακείο EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη θα συμμετάσχουν τα φαρμακεία την Τετάρτη (08/03). Ποιες ώρες θα παραμείνουν κλειστά σε Αττική - Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης (08/03) για την τραγωδία στα Τέμπη θα συμμετάσχουν τα φαρμακεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κλειστά για κάποιες ώρες θα παραμείνουν και στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε πως συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Παράλληλα, καλεί στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, στο πλαίσιο της απεργίας, τα φαρμακεία στον Πειραιά.

Πώς θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα είναι αύριο από τις 11:30 έως της 14:30 τα φαρμακεία της πόλης λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως σημειώνει ο ΦΣΘ “με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία”.

Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Κλειστά τα φαρμακεία στην Πάτρα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας συμμετέχει στην αυριανή Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους και εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη του για τα θύματα του μοιραίου δυστυχήματος στα Τέμπη. Τα φαρμακεία του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά και το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα.

Το ωράριο λειτουργίας στον Βόλο

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας συμμετέχει αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους νεκρούς του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και στις οικογένειές τους.

“Συμμετέχουμε με όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς της πόλης του Βόλου, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, το κοινό θα εξυπηρετείτε από τα φαρμακεία υπηρεσίας, που σύμφωνα με τον νόμο θα είναι ανοιχτά”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Τρίωρη στάση στη Λάρισα

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, από τις 11:00 το πρωί ως το μεσημέρι στις 14:00, και καλεί τους φαρμακοποιούς – μέλη του σε συμμετοχή στην αυριανή πορεία στο κέντρο της Λάρισας.

Στάση εργασίας και στον Έβρο

Κλειστά για τρεις ώρες θα είναι αύριο τα φαρμακεία του Έβρου καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Νομού θα συμμετάσχει στην ημέρα πένθους.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων «…προχωρούμε σε διακοπή λειτουργίας των φαρμακείων μας από τις 12:00 έως τις 15:00, την Τετάρτη 8/3/2023 ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και συμπαράστασης στις οικογένειες που βίωσαν την απώλεια των δικών τους προσώπων». Κατά το εν λόγω τρίωρο οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους εφημερεύοντα φαρμακεία.

ΠΦΣ: “Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά”

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους αύριο στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα