Απίστευτη ταλαιπωρία: Πτήση της Ryanair προσγειώθηκε Ρουμανία αντί για Θεσσαλονίκη

Απίστευτη ταλαιπωρία: Πτήση της Ryanair προσγειώθηκε Ρουμανία αντί για Θεσσαλονίκη
Voria.gr

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών αναχωρεί έκτακτη πτήση για την παραλαβή των επιβατών από τη Ρουμανία και τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. "Απαράδεκτη" χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της αεροπορικής εταιρείας ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6. Το χρονικό του "Γολγοθά" των 201 Ελλήνων επιβατών.

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν το βράδυ της Παρασκευής οι 201 επιβάτες πτήσης της Ryanair από Λονδίνο, η οποία, λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προσγειώθηκε αντί για Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν ότι τους «πέταξαν» στο ρουμανικό αεροδρόμιο. Συνολικά 84 από τους επιβάτες μπήκαν σε λεωφορεία που ναύλωσε η αεροπορική εταιρεία, προκειμένου να πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τις 8.00, δόθηκε η δυνατότητα στους υπόλοιπους να πάνε σε ξενοδοχείο.

voria.gr

Όπως ανακοινώθηκε, έκτακτη πτήση της Aegean θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12.30 μετά το μεσημέρι για να παραλάβει τους επιβάτες από το ρουμανικό αεροδρόμιο, και αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η λίστα των επιβατών που έχει δοθεί στην Aegean περιλαμβάνει 89 επιβάτες.

Παρέμβαση Σπίρτζη

Ο προγραμματισμός της πτήσης έγινε μετά από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, για την επιστροφή των επιβατών.

«Μόλις επικοινώνησαν μαζί μας οι επιβάτες, το Υπουργείο Μεταφορών ναύλωσε με δικά του έξοδα αεροπλάνο της Aegean προκειμένου να λυθεί η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας από χθες το βράδυ. Είναι πραγματικά απαράδεκτη η στάση της αεροπορικής εταιρείας και οι επιλογές που έκανε χθες το βράδυ. Αντί να προσγειωθεί το αεροπλάνο σε κάποιο κοντινό αεροδρόμιο της  χώρας μας για να μπορούν οι επιβάτες να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη και στον προορισμό τους να επιλέξουν να πάνε σε ένα αεροδρόμιο της Ρουμανίας. Τους είχαν μέχρι σήμερα χωρίς να δοθεί λύση. Η μία πρόταση που τους έκαναν ήταν να τους μετακινήσουν με λεωφορεία. Είναι πραγματικά απαράδεκτες και οι συνθήκες που περίμεναν. Έχουν πάρει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τη συμπεριφορά να και να καταλογιστούν οι ευθύνες στην εταιρία. Δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των επιβατών και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με το αεροδρόμιο της Θεσαλονίκης. Ήταν το μόνο κλειστό αεροδρόμιο από τα πάνω από 40 της χώρας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να φύγει το αεροπλάνο από τη χώρα και να προσγειωθεί στην Τιμισοάρα» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Οι Εναλλάξ” με τον Βασίλη Σκουρή ο Χρ. Σπίρτζης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα