Στο έλεος της κακοκαιρίας “Σοφία”: Χάος στα αεροδρόμια – Ακυρώσεις πτήσεων

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Σοφία”: Χάος στα αεροδρόμια – Ακυρώσεις πτήσεων
Χιόνια στη Πάρνηθα Eurokinissi

Καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια, κλειστοί δρόμοι, διακοπές ρεύματος και εγκλωβισμοί οδηγών από το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας "Σοφία" που πλήττει τη χώρα. Πτήση της Ryanair προσγειώθηκε Ρουμανία αντί για Θεσσαλονίκη. Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από το βράδυ της Τετάρτης η χώρα πλήττεται από το το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας “Σοφία” και το πολικό ψύχος, που έχει “σκεπάσει” τα περισσότερα μέρη με χιόνι και έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Ήταν ένα δύσκολο βράδυ, αφού υπήρξαν προβλήματα στις οδικές μεταφορές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ενώ πολλά νοικοκυριά παρέμειναν χωρίς ρεύμα, τη στιγμή που, παράλληλα, άνθρωποι και εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μάχη για να κρατηθούν ανοιχτά τα οδικά δίκτυα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό οδηγών σε διάφορα σημεία της χώρας, σε Πεντέλη, Νάουσα, Πιερία, Αρκαδία και Ηγουμενίτσα. Πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό των οδηγών και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν, καθώς τα αεροπλάνα δεν δύνανται να απογειωθούν λόγω της εξαιρετικά χαμηλής νέφωσης.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο εκδίδει τις επίσημες προγνώσεις όλων των αεροδρομίων της Ελλάδος. Δείτε ΕΔΩ την πραγματική κατάσταση αλλά και την πρόγνωση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Πολλοί επιβάτες με καθυστερήσεις 10 και 12 ωρών αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ στις σκάλες ή στις τουαλέτες, αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες και εξελίξεις για τα ταξίδια τους. Στο μεταξύ, έως το πρωί του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί τουλάχιστον 10 πτήσεις.

Πέρα από τις ακυρώσεις του πτήσεων που αναχωρούν, υπήρξαν και αλλαγές κατά την άφιξη διαφόρων πτήσεων, αφού μερικές εταιρείες επέλεξαν να προσγειώσουν τα αεροσκάφη τους σε άλλες χώρες. Προσγειώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Ρουμανία και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ενώ οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν με λεωφορεία.

Αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη www.thestival.gr

Περιπέτεια στον αέρα

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν από χθες το βράδυ περισσότεροι από 200 επιβάτες πτήσης της Ryanair που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά κατέληξε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής. Όμως, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αυτό στάθηκε αδύνατο. Η πτήση όμως της Ryanair από το Λονδίνο δεν κατευθύνθηκε σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας, αλλά σε εκείνο της Ρουμανίας. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν ότι τους «πέταξαν» στο αεροδρόμιο, όπου δεν μπορούν να βρουν ούτε κάτι να φάνε, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη και ηλικιωμένοι.

Περίπου οι μισοί από τους επιβάτες μπήκαν στα λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία, προκειμένου να πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα το πρωί, λίγο πριν από τις 8.00, δόθηκε η δυνατότητα στους υπόλοιπους επιβάτες να πάνε σε ξενοδοχείο.

Ανοιχτοί οι αυτοκινητόδρομοι Αθηνών-Λαμίας, Ιονίας Οδού και Ε65

Όπως ανακοίνωσε στη 01:40 τα ξημερώματα η «Νέα Οδός» υπάρχει πλήρης ύφεση των καιρικών φαινομένων στους αυτοκινητόδρομους της Αθηνών-Λαμίας, της Ιονίας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα και στον Ε65 από Δομοκό έως Τρίκαλα.

Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είναι παντού διαθέσιμες χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν συνεχείς ρίψεις αλατιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός παγετού.

Αναφορικά με την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, η «Νέα Οδός» έχει κινητοποιήσει στον:

ΠΑΘΕ (τμήμα Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας): 85 εκχιονιστικά μηχανήματα διαφόρων τύπων + 15 φορτωτές αλατιού

Στον Ε65 (τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα): 22 εκχιονιστικά μηχανήματα διαφόρων τύπων + 5 φορτωτές αλατιού

Στην Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα): 26 εκχιονιστικά μηχανήματα διαφόρων τύπων + 9 φορτωτές αλατιού

Κοζάνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία οδό από Γρεβενά έως Κοζάνη

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού που θα επικρατήσει κατά την διάρκεια της νύκτας η περιφερειακή διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας της ΕΛΑΣ αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό από τον κόμβο της Παναγιάς στα Γρεβενά έως τα διόδια του Πολυμύλου στην Κοζάνη.

Επίσης, όλων τα φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και από το 2ο χλμ έως και το 46ο χλμ της Εθνικής οδού Γρεβενών – Τρικάλων και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων, από το 25ο χλμ έως το 50ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας.

Επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τέλος η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, διεξάγεται κανονικά.

Κέρκυρα: Έντονες χιονοπτώσεις στα Βόρεια – Διακοπή κυκλοφορίας σε ορεινά χωριά

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς τον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα, στις επαρχιακές οδούς, από ‘Αγιο Μαρτίνο σε Λαύκι και Πετάλεια, από ‘Αγιο Παντελεήμονα προς Επίσκεψη και Ζυγό και από Σγουράδες προς Στρινύλλα, Σωκράκι και ‘Ανω Περίθεια, μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων διέταξε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, λόγω της έντονης και συνεχούς χιονόπτωσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στιγμιότυπο από την χιονισμένη Κέρκυρα, μετά από 13 χρόνια. Eurokinissi

Την ίδια ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα εκχιονιστικά οχήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νησιού ρίχνοντας τόνους αλατιού.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακίνησης των οχημάτων βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ όπως ανέφερε «πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει από μπαταρία και έχουν εγκαταλειφθεί από τους οδηγούς τους, παρακείμενα των εθνικών και επαρχιακών οδών».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στο νησί, ενώ από τις αστυνομικές αρχές επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια της νύχτας οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ακόμη και εντός της πόλεως, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων μετά τη σημερινή απρόσμενη χιονόπτωση στο νησί».

Εύβοια: Αποκλεισμένα χωριά στα ορεινά – Διακοπές ρεύματος και νερού

Ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι από την επέλαση της «Σοφίας». Ορεινά χωριά αποκλείστηκαν και οι ηλικιωμένοι κάτοικοί τους, εύχονται να μην προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, αφού δεν μπορούν να κάνουν βήμα.

Σέρρες: Επιβεβλημένη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένα σημεία

Τα οδικά σημεία στα οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, γνωστοποίησε με σχετική της ανακοίνωση η διεύθυνση αστυνομίας Σερρών. Αυτά είναι τα εξής:

*από το 21 έως το 27 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σιδηροκάστρου – Καρυδοχωρίου,
*στην επαρχιακή οδό Σερρών – Βροντού,
*από το 13 έως το 18 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά,
*στην επαρχιακή οδό Μαυροθάλασσας – Αηδονοχωρίου,
*στην επαρχιακή οδό Θερμών – Λαγκαδίου,
*στην Παλαιά Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης από το Καλόκαστρο έως τα όρια με Νομό Θεσσαλονίκης και
*από το 37 έως το 53 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Γέφυρας Πετριτσίου

Παράλληλα, με την ίδια απόφασή της, η διεύθυνση αστυνομίας Σερρών απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά.

Τρίκαλα: Έντονη χιονόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία – Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε συγκεκριμένα σημεία

Έντονη χιονόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία, με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό. Την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων ισχύουν:

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Ε.Ο. Τρικάλων -Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

Δρόμος μέσα από χιονισμένα πλατάνια στα Τρίκαλα Eurokinissi

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας από 22ο χλμ (Διασταύρωση της Επ.Οδ. Πύλης – Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)
2) 2) Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών από 1ο χλμ. (κόμβος Μουργκανίου) – έως όρια νομού Γρεβενών
3) Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου)
4) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης
5) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων
6) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας ισχύουν:

Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από χ/θ 34 (κόμβος Ξυνιάδας) έως χ/θ 111 (Α/Κ Λόγγου)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 4ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Δ/ση Μπαλάνου έως Τ.Κ. Κερασιάς)
2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
5) Επ. Οδός Καρδίτσας – ‘Αρτας από 29ο χλμ (Διασταύρωση Μπαλάνου) έως 81ο χλμ (γέφυρα Αχελώου – όρια νομού ‘Αρτας)
6) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 4ο χλμ (Διασταύρωση Μπαλάνου) έως 56ο χλμ (όρια Ν. Ευρυτανίας)
7) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 42ο χλμ (Διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Πού χρειάζονται αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

  • 6ο χλμ. Π.Ε.Ο.Αθηνών- Θήβας, (πρατήριο υγρών καυσίμων «CYCLON- AVIN») ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, περιοχή Μάνδρα, για Ι.Χ.Ε. αυτ/τα και φορτηγά οχήματα έως 3,5 ντόνους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

  • Από 15 χλμ οικισμών Κέχρου – Δέρειο.
  • Οικισμός Κέχρο – Χλόη.
  • Από 5 χλμ Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής.
  • Από Δρύμη – Οργάνη, Σμιγάδα και Άνω Βρύσινη.

Δ.Α.ΞΑΝΘΗΣ

  • Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Άγιου Κωνσταντίνου Ε/Β Συνόρων από το 35 χλμ μέχρι και το Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνου.
  • Δημ. οδός Καρυοφύτου – Λειβαδίτη – δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Εγνατίας Οδού.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Ε.Ο. θεσ-νίκης- Ιερισσού, μέσω Αρναίας (από 29,5 χλμ Αγ. Αναστασία έως 105 χιλ Ιερισσός).
  • Ε.Ο. θεσ-νίκης- Πολυγύρου (από 49 δ/ση Αγίου Προδρόμου έως 65 χλμ Πολύγυρος).
  • Επ.Ο. Πολυγύρου- Ιερισσού μέσω Βραστάμων (από 65 χλμ Πολύγυρο έως 99 χλμ Ιερισσός).
  • Επ.Ο. Πολυγύρου-Γερακινής.
  • Επ. Ο. Πολυγύρου- Ορμύλιας (μέσω Δ/σης Αγ. Δημητρίου).
  • Επ. Ο. Πολυγύρου- Καλυβών μέσω Πατελιδά.
  • Επ. Ο. Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσανδρειας από το Αγιά Παρασκευή έως Σκιώνη
  • Επ.Ο. Ρεντίνας-Ουρανούπολη (από 15 χλμ Ολυμπιάδα έως 61 χλμ Ν. Ρόδα)
  • Επ.Ο. Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος.
  • Επ.Ο. Αρναίας- Στανού.
  • Επ.Ο. Παλαιoχωρίου – Μ. Παναγιάς- Δ/νση Γοματίου- Ιερισσού.
  • Επ. Ο. Παλιόκαστρου – Ταξιάρχη και εντός Δ.Δ. Παλαιοκάστρου- Ταξιάρχη- Σανών.
  • Επ.Ο. Ν. Μουδανιών –Σάρτης (από το 65 χλμ θέση μνημείο έως το 76 χλμ Πλατανίτσι).
  • Επ. Ο. Αγ. Νικόλαου- Παλαιοχωρίου (μετά την κατασκήνωση Χ.Α.Ν.Θ. έως Μεταγγίτσι).
  • Επ. Ο. Μεταμόρφωσης- Μεταγγιτσίου.
  • Στο οδικό δίκτυο αγίου Όρους Αμαξίτη οδός: Καρύων- Δάφνης, Καρύων –Ι.Μ. Ξεροπόταμου, Καρυών- Ι.Μ. Βατοπεδίου και ολόκληρη η κορυφογραμμή Αντιάθωνα.
  • Π.Ε.Ο. θεσ-νίκης – Ιερισσού (μέσω ταξιάρχη).
  • Π.Ε.Ο. θεσ-νίκης- Πολυγύρου, από Άγιο Πρόδρομο έως Πολύγυρο, μέσω Παλαιόκαστρου.
  • Δασική οδός Ταξιάρχη – Παλαιοχώρας.
  • Δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).
  • Επ. Ο. ΑΓ. Νικόλαου-Πυργαδικίων.
  • Δασική Οδός Πευκοχωρίου – Αγ. Παρασκευής.
  • Δασική Οδός Χανιώτης –Σκιώνη.
  • Δασική Οδός Πολύχρονου – Κασσάνδρειας.
  • Δασική Οδός Κασσάνδρειας – Φούρκας.
  • Επ.Ο. Αγ. Ιωάννη – Πυργαδικίων.

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

  • 13η Εθνική Οδός Κατερίνης-Ελασσόνας από 16 έως 44 (όρια Νομού Λαρίσης)
  • Επ. Ο. Πλαταμώνας Πιερίας – Π. Παντελεήμονας Πιερίας
  • Επ. Ο. Κατερίνης-Ελατοχωρίου από 19 έως 37 (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου).
  • Επ. Ο. Αιγινίου-Κολινδρού από 1 έως 6 χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης από 70 (Διασταύρωση Καταχά) έως 76 (Διασταύρωση Σφενδάμης).

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

  • Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

  • Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κιλκίς.
  • Από το 5ο χλμ Επ.Ο. Γουμένισσας – Λιβαδίων έως την κοινότητα Λιβαδίων.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Κάρπης.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Πενταλόφου.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Γιαννιτσών.
  • Επ. Ο. Ευρωπού – Πολύπετρου.
  • Από 35 έως 51 νχλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Επαρχιαο κό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Σκρά.
  • Από 55 έως 70 χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Δημοτικά διαμερίσματα καθώς και επαρχιακό και εθνικό δίκτυο αρμοδιότητας τ.τ. κιλκίς (δήμος κιλκίς).

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

  • Επ.Ο. Σιδηροκάστρου –Καρυδοχωρίου, από 21 έως 27 χλμ.
  • Επ.Ο Σερρών –Βουντού, καθ όλο το μήκος (30 χλμ).
  • Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαιλια, από το 13 έως το 18 χλμ.
  • Επ.Ο. Μαυροθάλασσας – Αηδονοχωρίου, καθ όλο το μήκος (6,9 νχλμ).
  • Επ.Ο. Θέρμων – Λαγκαφίου, καθ΄ολο το μηκος (7 χλμ).
  • Π.Ε.Ο Σερρών – Θεσσαλονίκης, από την Τ.Κ Καλοκάστρου έως τα όρια με Ν. Θεσσαλονίκης.
  • Επ.Ο. Κιλκίς – Γέφυρας –Πετριτσίου, από το 37 έως το 53 χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

  • Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, πλην της Εγνατίας Οδού.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

  • Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30 – 43  χλμ.
  • Επ. Ο. Καστοριάς-Αμυνταίου, από 22 – 31 χλμ.
  • Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων, (μέσω Επταχωρίου), από 97 – 108 νχλμ.
  • Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

  • Επαρχιακό, εθνικό και δημοτικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, πλην Εγνατίας οδού και κάθετο άξονα Α29.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  • Επ. Ο. Λίστα – Λιά
  • Επ. Ο. Λιά – Τσαμαντά καθώς και στην Τ.Κ. Αμπελώνα (περιοχή Μελίσσια).

Δ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  • Επ. Ο. Θεσπρωτικού – Πολυστάφυλλου.

Δ. Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  • Η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό της περιοχής ευθύνης μας διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας.

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλες τις περιοχές του Νομού Άρτας (Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο).
  • Ε.Ο. Άρτας – Φραστών.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

  • Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, από 30 έως 70,5 νχλμ (Μελούνα-όρια Ν. Κοζάνης)
  • Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας, από 41 έως 63,5 χλμ (Αυχένας Λιβαδίου, όρια με Ν. Πιερίας – Μικρό Ελευθεροχώρι).
  • Ε.Ο. Ελασσόνας-Δεσκάτης, από Ελασσόνα έως 32 χλμ (όρια Ν. Γρεβενών).
  • Επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας.
  • Επ. Οδός Δήμητρας-Ανατολής.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Καλαμακίου.
  • Επ. οδός Αγιοκάμπου-Σκλήθρου.
  • Επ. οδού Συκουρίου-Σπηλιάς, από 5 χλμ.
  • Επ. Οδός Στομίου-Καρίτσας.
  • Δημ. Οδός Πυργετού-Κρανέας.
  • Δημ. Οδός Κάτω Αιγάνης-Αιγάνης.
  • Επ. Οδός Αγιάς-Μελιβοίας, από 3 έως 8 χλμ.
  • Επ. Οδός Σωτηρίτσας-Μελιβοίας, από 8 έως 15 χλμ/
  • Από 5 νχλμ. Επ. οδού Γόννων-Καλλιπεύκης.
  • Από 5 χλμ. Επ. Οδού Τεμπών-Αμπελακίων.
  • Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Φαρσάλων.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου.
  • Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου-Ανατολής.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  • Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 4 χλμ. έως 13 χλμ.
  • Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10 χλμ. (μέσω Μοσχάτου).
  • Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα, από 15 χλμ. (μέσω Καστανιάς).
  • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 29 έως 81 χλμ.
  • Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 4 χλμ έως 56 χλμ.
  • Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 42 (Δ/νση Λουτροπηγής) έως 62 χλμ. ¨<Θέση Ζαχαράκη».
  • Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών από το 1 χλμ (Κόμβος Μουργκανίου) έως όρια με Ν. Γρεβενών.
  • Επ. οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 35 χλμ έως 68 νχλμ.
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων.
  • Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32 χλμ (Ελάτη) έως 75 χλμ Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης (Γέφυρα Αλεξίου).
  • Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης 22 χλμ με τη διασταύρωση της με επ. οδό Πύλης- Μεσοχώρας έως 55 χλμ (Μεσοχώρα)/
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 3 (Αηδονοφωλιές) έως 52 χλμ. (Ζαγορά).
  • Επ. Ο. Καναλίων – Κεραμιδίου, από 4 χλμ έως Βένετο (Διασταύρωση Σταγιατών) και από Αφέτες έως Διασταύρωση Λαμπινού.
  • Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς από 10 χλμ έως Διασταύρωση Κατηχωρίου
  • Επ.Ο Χανίων-Δρακείας-Πινακάτες-Μηλιές
  • Eπ. Ο. Δέλτα Μηλεών-Χορεύτρας
  • Επ. Ο. Άνω Γατζέας-Αγίου Γεωργίου
  • Επ. Ο. Μηλεών-Αγίου Βλασίου
  • Επ. Ο. Ριζομύλου –Καναλίων
  • Επ. Οδός Βελεστίνου-Ασπρογείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

  • Επ. Ο. Μεσολογγίου – Κερασόβου από Τ.Κ. Άνω Μουσούρων – Τ.Κ. Ελληνικών – Τ.Κ. Κερασόβο.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου από Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Πλατάνου.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από το ύψος του Τ.Κ. Πλατάνου και άνω –Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου – Τ.Κ. Κλεπάς Τ.Κ. Αράχωβας – Ψήλος Σταυρός.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας-Κρυονερίων από Τ.Κ. Λιμνίτσας-Τ.Κ. Άνω Χώρας –Τ.Κ. Κρυονερίων Τ.Κ. Περδικόβρυσης Τ.Κ. Αμπελακιότησας.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς-Τ.Κ. Ελατόβρυσης,
  • Από Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Τ.Κ. Ελευθέριανης ,Από Τ.Κ. Αράχωβας προς Τ.Κ. Λιβαδακίου.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13 έως 18 χλμ.
  • Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 20 έως 52 χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).
  • Επ. Ο. Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από 10 έως 25 χλμ.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

  • Επ. Ο. Ανδρίτσαινας – Επικούρειου Απόλλωνος, από το 5 χλμ.
  • Επ. Ο. Σκληρού – Αμπελώνας.

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

  • Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από 11000χ/θ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  • Επαρχ-κή οδός Λιβαδειάς –Άμφισσας, από την 1ο έως το 39ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, από 1 έως 17 χλμ (Θέση Σταυρός) έως Χ/Κ Παρνασσού.
  • Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού Βοιωτίας.(Επαρχιακές οδοί Αναλήψεως – Κυριακίου- Αγίας Άννας και Δερβενοχωρίων).

Δ.Α.ΕΥΒΟΙΑΣ

  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16 έως 47 χλμ.
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Καρύστου (Πόρτο Λάφια)
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Λίμνης (Ροβιές-Μαρούλι & Κερασιά-Δρυμώνα)
  • Επ. Ο. Βουτά – Κοκκινομηλιά – Μηλιές & Βουτά Λίμνης.
  • Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας – Στενής – Στροπώνων.
  • Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου
  • Επ. Ο. Γυμνού – Σέτας – Ερέτρειας – Θεολόγου

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

  • Όλο το Εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1 έως το 54 χλμ.
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20 έως την 64 χλμ.
  • Διάφορες περιοχές ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

  • Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 22  έως 58 χλμ.
  • Π.Ε.Ο Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 30 χλμ. έως χάνι ‘’ΡΕΡΕΣΗ’’.
  • Π.Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου, από 23 έως 35 χλμ.
  • Ορεινό επαρχιακό οδικού δικτύου Φωκίδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14 χλμ.
  • Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1 έως 17 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας –Δερβενίου, από 1 έως 18 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας –Λυκουρίας, από 1 έως 17 χλμ.
  • Επ. Ο. Κιάτου -Γκούρας, από 10 χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 10 χλμ και άνω.

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  • Ε.Ο Τρίπολη –Πυργου, από 34 έως το 75 χλμ.
  • Επ. Ο. Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου.
  • ΕΠ.Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακιού από το 15 έως 45 χιλ.
  • ΕΠ. Ο. Καστριού – Αγ. Πέτρου- Καστανιτσας.

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  • Ε.Ο Μεσσηνίας – Καλαμάτας, από 22 έως 40 χλμ.

Δ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

  • Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου), από 42  έως 44,5 χιλ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  • Επ. Ο. από Εξάνθεια έως τα Χορτάτα.

Προβλήματα εντοπίζονται σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Η αστυνομία εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο με τις διακοπές της κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα