Μητροπολίτης Ιωαννίνων: “Νομιμοποίησε” την παιδική εργασία μπροστά στον Πατριάρχη

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: “Νομιμοποίησε” την παιδική εργασία μπροστά στον Πατριάρχη
orthodoxia.info

Για να τονίσει την αξία του δώρου του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι αυτό φτιάχτηκε από "παιδικά χέρια" προκαλώντας έτσι προβληματισμό.

Μια ατυχής αναφορά του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως έμμεση νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας προβλημάτισε αρκετούς στα Ιωάννινα, τα οποία από την Κυριακή επισκέπτεται επίσημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να προεξάρχει της τελετής των θυρανοιξίων του ναού του Οσίου Παϊσίου που τιμάται την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info μετά το τέλος της πατριαρχικής Θ. Λειτουργίας που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με συμπροσευχόμενο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Τετάρτη παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου που έσπευσε να συμμετάσχει στους εορτασμούς, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος θέλησε να δωρίσει στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μια ξεχωριστή αρχιερατική στολή η οποία όπως ο ίδιος ανέφερε κατασκευάστηκε από Ιταλούς ειδικούς πάνω σε δικό του ύφασμα με βάση παλαιά βυζαντινά πρότυπα.

Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε όταν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων άρχισε να μιλά για το ύφασμα, τις χιλιάδες ώρες εργασίας που χρειάστηκε αλλά και για τα «μικρά παιδικά χέρια» που χρειάστηκαν για την πλέξη του, στην Ινδία.

«Το ύφασμα το είχα εγώ, ήταν από την Ινδία. Είναι ένα πολύ δύσκολο ύφασμα, πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια…» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης περιγράφοντας τα στάδια της κατασκευής της στολής.

Προφανώς, ίσως και χωρίς να το καταλάβει, ο μητροπολίτης νομιμοποίησε την παιδική εργασία υπό το βλέμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα