news 24/7

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Επίσκεψη του Πομπέο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πομπέο: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος

Ως ηγέτης του Ορθόδοξου κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι βασικός εταίρος καθώς συνεχίζουμε να προασπίζουμε τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχει χρώμα, φύλο, ηλικία, εθνότητα ή θρησκεία'

Στο μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε πως ''δείχνουμε μηδενική ανοχή απέναντι στην αδικία και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή και πρακτική διακρίσεων''.

Ζόραν Ζάεφ

Ο Ζάεφ ζητά από τον Βαρθολομαίο αυτοκέφαλη "Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία"

Ο Ζάεφ έστειλε επιστολή στον Βαρθολομαίο με την οποία του ζητά να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς της Βόρειας Μακεδονίας με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο 270ός Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βαρθολομαίος: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορονοϊός"

"Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού", αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Παναγία Σουμελά

Παναγία Σουμελά: Θα πραγματοποιηθεί τελικά η λειτουργία του 15αύγουστου

Την επιβεβαίωση ότι θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά έδωσε με ανακοινωθέν, σήμερα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιούνιο του 2018

Επικοινωνία Βαρθολομαίου - Παυλόπουλου για την Αγία Σοφία

Για "νοσταλγία" στιγμών βαρβαρότητας του παρελθόντος απέναντι στον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κορονοϊός - Αυστρία: Αναβλήθηκε η θεμελίωση του ελληνοορθόδοξου μοναστηριού

Η πανδημία οδήγησε στην αναβολή της θεμελίωσης του πρώτου ελληνορθόδοξου μοναστηριού στην Αυστρία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Δεν ορίστηκε νέα ημερομηνία.

O Oικουμενικός Πατριάρχης.

Κορονοϊός: Συγκίνηση Βαρθολομαίου στη λειτουργία για το Σάββατο του Λαζάρου

Με συγκινητικό τρόπο περιέγραψε ο Οικουμενικός Πατριάχρης τα αισθήματά του για την αναγκαστική τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπου συνεχάρη τον λοιμωξιολόγο και έστειλε ευχές στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Βαρθολομαίος κατά Πατριάρχη Ιεροσολύμων για τη Σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν

Η πρωτοβουλία της "οικογενειακής συναντήσεως" έχει μοναδικό στόχο "την ανατροπή όλων των καλώς εχόντων στην Ορθόδοξη Εκκλησία", σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: Γιατί δεν θα πάει στη συνάντηση που συγκαλεί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και για την πορεία διεξαγωγής διαλόγου με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης για το ζήτημα της αξιοποίησης και διαχείρισης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα Θεοφάνεια ο υφ. Εξωτερικών Κ. Βλάσης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ την επομένη θα έχει συνάντηση με τον Οικ. Πατριάρχη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτό αρχείου.

Υπέρ της δωρεάς οργάνων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

“Σώζει ζωές” και αποτελεί πράξη αλληλεγγύης αναφέρει σε επιστολή του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Στρατούλη “Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων- τρόπος ζωής”. Επιστολή και από Μανόλη Γλέζο. Ποιοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Βαρθολομαίο και συζήτησαν για ανθρώπινα δικαιώματα και πράσινη ενέργεια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Βαρθολομαίος: "Το Άγιον Όρος και το Πατριαρχείο δεν είναι ξεχωριστά πράγματα"

Στην ομιλία του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη σύνδεση Αγίου Όρους και Πατριαρχείου, αλλά και στον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθλομαίος και ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και εξέφρασε την επιθυμία του ο κ.Ιμάμογλου να πορευτεί με βάση τις αρχές του ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας.

Γεννηματά σε Βαρθολομαίο: Καμία συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Γεννηματά σε Βαρθολομαίο: Καμία συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο Φανάρι βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά. Συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόταση του κόμματος για σύσταση ειδικής διακομματικής επιτροπής στην Βουλή που θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, "με σεβασμό στον διακριτό ρόλο".

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τσίπρας σε Βαρθολομαίο: Καλωσορίζουμε την επίλυση των εκκλησιαστικών διαφορών Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Στην εκκλησιαστική πτυχή του Σκοπιανού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου για το περιβάλλον