Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – “Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση”

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – “Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση”
Μπλόκο των αγροτών από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα Eurokinissi

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες μετά από απόφαση που έλαβαν στη σημερινή τους συνέλευση, δηλώνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση έδειξε πως είναι απέναντι τους στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την απόφαση να αποχωρήσουν από το μπλόκο της Νίκαιας πήραν οι αγρότες που βρίσκονταν εκεί επί είκοσι ημέρες. Η απόφαση τους πάρθηκε στη σημερινή συνέλευση που είχαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αλλά δεν συνιστά, σύμφωνα με τους ίδιους, ανάδειξη ικανοποίησης για όσα άκουσαν στην συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, χθες Πέμπτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Μιλώντας στο News 24/7, ο Σωκράτης Αλειφτήρας, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων, υπογράμμισε πως “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από όσα ακούσαμε. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν απάντησε σοβαρά σε κανένα από τα αιτήματά μας, παρ’ ότι μας καλούσε επίμονα σε διάλογο”. Ο κ. Αλειφτήρας τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε καθώς οι αγρότες θεωρούν πως κάθε μορφή αγώνα έχει αρχή, μέση και τέλος, ενώ συμπλήρωσε πως ανανεώνεται το ραντεβού για την 1η Μαρτίου στα δικαστήρια Λάρισας οταν και δικάζονται οι δέκα συνάδελφοι τους, οι οποίοι είχαν κλητευθεί τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων για παρακώλυση συγκοινωνιών αλλά και στις 17 Μαρτίου στην ετήσια επέτειο στο Κιλελέρ. 

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων, υπογράμμισε πως δεν θεωρούν χαμένο τον αγώνα, υπενθυμίζοντας πως η απόφαση για το ακατάσχετο των λογαριασμών, είχε παρθεί μετά την κατάληψη στην Ε65 και το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα στο τέλος Δεκεμβρίου. “Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες για τη χθεσινή συνάντηση από εμάς καθώς η κυβέρνηση είχε πει πως επεξεργάζεται το θέμα του πετρελαίου. Τελικά ακούσαμε πως θα ανακοινωθεί η απόφασή τους όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Εννοούν δηλαδή προεκλογικά. Επίσης για το ζήτημα των ανοιχτών τιμών, ακούσαμε αυθαίρετες δεσμεύσεις, ότι θα παρθούν μέτρα από την επόμενη χρονιά και εφόσον υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο”.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Γιάννης Βάγγος, μέλος πανελλαδικής συντονιστικής των μπλόκων, είπε ότι κατά τη συνάντηση “όχι μόνο δεν πήραμε, δώσαμε κι όλας”.

“Ήταν άκαρπη η συνάντηση, σαν να μιλούσαμε σε τοίχο” πρόσθεσε και κατηγόρησε τους συναρμόδιους υπουργούς ότι “έκαναν σαν να ήταν εκείνοι συνδικαλιστές κι εμείς οι κυβερνώντες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα