Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης της 17 Νοέμβρη

Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης της 17 Νοέμβρη
O Ηρακλής Κωστάρης EUROKINISSI

Ο Ηρακλής Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, έχοντας λάβει μέρος σε κακουργηματικές ενέργειες της "17Ν" -μεταξύ άλλων και στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Με όρους αποφυλακίστηκε χθες, Πέμπτη, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κωστάρης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, έχοντας λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της «17Ν» -μεταξύ άλλων και σε ληστεία. Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002, στην Πρέβεζα.

Κατά την απολογία του, είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στη «17η Νοέμβρη» και είχε τονίσει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες» είχε δηλώσει.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της 17 Νοέμβρη EUROKINISSI

 

Ποιος είναι ο Ηρακλής Κωστάρης

Ο Ηρακλής Κωστάρης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένειά του, ενώ λάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες, σπουδάζοντας Πληροφορική.

Εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της 17 Νοέμβρη EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα