Αποκαλύψεις για Ζακ Κωστόπουλο: “Κανένα αποτύπωμά του μέσα στο κοσμηματοπωλείο”

Αποκαλύψεις για Ζακ Κωστόπουλο: “Κανένα αποτύπωμά του μέσα στο κοσμηματοπωλείο”
ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεις, για τον Θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου Eurokinissi

Σε νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου μετά το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το News 24/7 προέβη μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Χρύσα Πετσιμέρη.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα μετά το βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε χθες το News 24/7, όπου καταγράφονται οι στιγμές λίγο πριν ο Ζακ Κωστόπουλος βρεθεί στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το βίντεο συμφωνεί με την κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου ότι ο Ζακ προσπάθησε να μπει στο κατάστημα και κάποιος τον απώθησε. Υπάρχει ακόμη μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει “βοήθεια”.

Μιλώντας σήμερα στο News 24/7 στους 88,6, η δικηγόρος της οικογένειας Χρύσα Πετσιμέρη, μίλησε για τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών και την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός του καταστήματος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

“Έχουμε στα χέρια μας την έκθεση των αποτυπωμάτων από το κατάστημα. Βρέθηκαν δύο τμήματα σε επιφάνεια πάγκου τοποθέτησης κοσμημάτων που ανήκουν στον ιδιοκτήτη. Ένα τμήμα αποτυπώματος στην εξωτερική επιφάνεια της γυάλινης εισόδου με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του θανόντος. Το αποτύπωμα είναι στην εξωτερική επιφάνεια, προφανώς από τη στιγμή που έπιασε την πόρτα μπαίνοντας μέσα.

Υπάρχουν άλλα αποτυπώματα που είναι άγνωστα. Επίσης, δεν έχουμε ακόμη τα αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά υπάρχει τμήμα αποτυπώματος σε κορνίζα που είναι ανόμοιο με εκείνο του θανόντος. Κοινώς, οι ισχυρισμοί ότι άγγιξε κοσμήματα και ότι πήγε να κλέψει, δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει κανένα αποτύπωμα εντός που να ανήκει στον Ζακ, δεν υπάρχει ληστεία ή απόπειρα ληστείας. Επίσης, δεν βρέθηκε πάνω του κανένα κλοπιμαίο, ούτε φακελάκι όπως ισχυρίστηκε αρχικά ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης”. 

Πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα των ερευνών στο περιβόητο μαχαίρι, διερευνώνται. “Κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, το άγγιξαν πολλά χέρια”, είπε.

Για το υλικό που έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα, δήλωσε:

“Το υλικό δεν είναι ικανοποιητικό ακόμα αλλά περιμένουμε περισσότερες απαντήσεις. Έχουμε ένα βίντεο από τα πολλά που υπάρχουν με το οποίο αποδεικνύεται πως απομακρύνεται η ληστεία και η κλοπή και όσα διαδίδονται. Εμφανίζεται έξω από το κατάστημα Βενέτη όπου δύο τον απωθούν από το να μπει και μετά χάνονται τα πλάνα. Περιμένουμε περισσότερο υλικό από βίντεο που εξετάζονται αυτή τη στιγμή”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πετσιμέρη.

Τόνισε πως έχουν ζητηθεί στοιχεία για τον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι που εμφανίζεται τόσο στο νέο βίντεο, όσο και στο αποκλειστικό που είχε φέρει στη δημοσιότητα το News 24/7.

Εντύπωση προκαλεί πως και στο τέλος του περιστατικού, το εν λόγω άτομο με το κίτρινο μπλουζάκι εμφανίζεται δίπλα στους αστυνομικούς την ώρα που ο Ζακ είναι αιμόφυρτος και τους μιλάει, αναφέροντας πως έχει τραύματα μόνο στα χέρια.

Μένει να αποδειχθεί και να ταυτοποιηθεί το εάν ήταν το ίδιο πρόσωπο που τον οδήγησε στο κοσμηματοπωλείο-κρησφύγετο με τα τραγικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στην ΕΛΑΣ δεν εξετάζουν μόνο τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι μόνο κάποια αποσπασματικά πλάνα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το υλικό αυτό έχει ζητηθεί από την οικογένεια του θύματος. Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα