Αποκαλύψεις στη δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για την διπλή δηλητηρίαση

Αποκαλύψεις στη δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για την διπλή δηλητηρίαση
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο 45χρονος σύζυγος της 32χρονης, λέκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε με αρσενικό την ίδια και την 87χρονη γιαγιά της, το καλοκαίρι του 2013.

Του Βασίλη Παπαναστασούλη

Τη βεβαιότητα ότι η 32χρονη που έπεσε θύμα δολοφονίας, δέχτηκε θανατηφόρα δόση αρσενικού, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο , εξέφρασε και η δεύτερη ιατροδικαστής- μάρτυρας , καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Κατηγορούμενος είναι ο 45χρονος σύζυγος της 32χρονης, λέκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε με αρσενικό την ίδια και την 87χρονη γιαγιά της, το καλοκαίρι του 2013.

«Έγινε λήψη μεγάλης ποσότητας αρσενικού, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις ούρων. Καταγράφηκε εκτίναξη του αρσενικού και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός» κατέθεσε η ιατροδικαστής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και επισήμανε ότι «δεν γνωρίζω αν το αρσενικό πωλείται ελεύθερα στην αγορά αλλά χρειάζονται γνώσεις εργαστηρίου για τη χρήση του. Θέλει άνθρωπο θετικής κατεύθυνσης, να γνωρίζει φυσική και χημεία».

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής αν ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να το κάνει, η μάρτυρας απάντησε ότι «μπορεί οποιοσδήποτε έχει θετική κατεύθυνση. Πιστεύω ότι κάποιος, μέσα στο νοσοκομείο, της προσέφερε κάτι που περιείχε αρσενικό. Υπάρχει συγκέντρωση αρσενικού στο αίμα, ενώ νοσηλευόταν. Το ίδιο έγινε και με τη γιαγιά, με βάση τα εξωφρενικά ποσοστά που βρέθηκαν στις εργαστηριακές εξετάσεις».

Από την έναρξη της νοσηλείας υπήρχε υποψία για δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, αλλά στην ειδική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογία του ΑΠΘ, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις καδμίου και όχι αρσενικού. Η μάρτυρας υποστήριξε την ορθότητα των εξετάσεων που διενήργησε η ίδια και έδειξαν κάδμιο, αναφέροντας ότι εξέτασε διαφορετικό δείγμα αίματος απ’ αυτό στο οποίο εντοπίστηκε αρσενικό. Στη συνέχεια εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με τον διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Νίκος Ράικο, ο οποίος της έκανε αναφορά για τα λανθασμένα αποτελέσματα αλλά η ιατροδικαστής επέμεινε στα λεγόμενά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα