Αποκάλυψη: Το έγγραφο υποστράτηγου για τα κέντρα κράτησης. ‘Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας’ τα περί απελευθέρωσης των μεταναστών

Αποκάλυψη: Το έγγραφο υποστράτηγου για τα κέντρα κράτησης. ‘Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας’ τα περί απελευθέρωσης των μεταναστών

Τι αναφέρει το έγγραφο που υπογράφει υποστράτηγος και παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ. Επίσημη διάψευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

“Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα Κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας”. Με αυτή την ανακοίνωση το υπουργείο ΠτΠ διαψεύδει ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και μη σύλληψη όσων εισέρχονται στη χώρα.

Η ανακοίνωση έρχεται σε απάντηση ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), στην οποία στηρίχθηκαν τα σχετικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα και η οποία έκανε λόγο για διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου για πλήρη εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών και μη κράτηση κανενός που θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.

Το έγγραφο του υποστράτηγου που παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ:

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε στο «Βήμα»:

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την “αποκάλυψη του ΣΚΑΙ”, προέβη σε άκρως εμπρησστικές δηλώσεις, λέγοντας πως «η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν λόγο για  «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη “αποκάλυψη” προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές προσθέτουν πως «η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους! Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Πηγή: avgi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα