Απολογούνται σήμερα οι οκτώ του 'Ανδρομέδα'

Απολογούνται σήμερα οι οκτώ του 'Ανδρομέδα'

Τα εκρηκτικά παραμένουν σε προβλήματα του λιμανιού και θα απομακρυνθούν άμεσα όπως δεσμεύθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιώς αναμένεται να περάσουν σήμερα οι οκτώ ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Ανδρομέδα", που μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών τα οποία και παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι 8 ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, την περασμένη βδομάδα μεταφέρθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά όπου και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς.

ADVERTISING

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Σήμερα οι 8 ναυτικοί αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται.

Σε στρατόπεδο το φορτίο

Στο μεταξύ, το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, ελλοχεύοντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη, όπως αποκάλυψε το cretapost.gr με δηλώσεις του διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρου Ρέλλου.

Ωστόσο, μετά από παρεμβάσεις τοπικών αρχών και φορέων, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε πως το επικίνδυνο αυτό φορτίο αναμένεται να φύγει άμεσα από το λιμάνι του Ηρακλείου και θα μεταφερθεί σε στρατόπεδα για προσωρινή φύλαξη.

Πηγή: cretapost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Andromeda: Διαπιστώθηκαν 102 παραβάσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του

Αρναουτάκης: Να απομακρυνθούν τώρα τα εκρηκτικά απ' τα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων

SHARE:

24Media Network