Αποστάσεις από τον Μπαλάσκα παίρνει η ΠΟΑΣΥ

Το λογότυπο της ΠΟΑΣΥ.
Το λογότυπο της ΠΟΑΣΥ. EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει ότι δεν την εκπροσωπούν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Σταύρου Μπαλάσκα και πως στον δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας

Την αντίδραση ακόμα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκάλεσε ο ντόρος που δημιούργησαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Σταύρου Μπαλάσκα σε τηλεοπτική εκπομπή για την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια.

Μετά και την εντολή του Αρχηγείου για ΕΔΕ και παραπομπή των δηλώσεων αυτών στην Εισαγγελία και η ΠΟΑΣΥ «άδειασε» μέσω ανακοίνωσής της τον Αντιπρόεδρό της, τονίζοντας ότι δεν την εκπροσωπούν οι δηλώσεις του και προανήγγειλε την σύγκλιση των πειθαρχικών οργάνων της. Ο ίδιος πάντως σε τηλεοπτικό δελτίο άλλου σταθμού επιχείρησε να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξάρχεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σκόνη" οι πρόσφυγες και "σκουπίδια" οι καταληψίες για τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

ΕΔΕ για Μπαλάσκα και στον Εισαγγελέα οι δηλώσεις του για "σκόνες" και "σκουπίδια"

SHARE: