"Σκόνη" οι πρόσφυγες και "σκουπίδια" οι καταληψίες για τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

O Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.
O Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας. YOUTUBE

Σε ένα κρεσέντο απανθρωπιάς ο συνδικαλιστής της αστυνομίας χρησιμοποίησε τις λέξεις "σκόνη" και "σκουπίδια", αναφερόμενος σε πρόσφυγες και ακροαριστερούς. Ζήτησε δε, να πληρώσουν στο δικαστήριο όσοι φρόντιζαν τους πρόσφυγες.

Μόνο οργή προκαλεί η δήλωση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο οποίος  αποκάλεσε "σκόνη" τους πρόσφυγες και "σκουπίδια" τους καταληψίες.

Με αφορμή την εκκένωση των καταλήψεων το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε στον ΣΚΑΙ επι λέξει:

"Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας - θα μπορούσαμε να πούμε- ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας".

Η δημοσιογράφος της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να σώσει ο,τι μπορούσε, επανέλαβε τη φράση του κι εμφανίστηκε βέβαιη οτι οτι με τον όρο "σκουπίδια" εννοούσε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας.

Η απάντηση του Σταύρου Μπαλάσκα  που ενδεχομένως δίνει το στίγμα της τακτικής της αστυνομίας που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα ήταν η εξής:

"Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, όταν θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί για να μπορέσουμε να το συζητήσουμε εδώ".

"Θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι που είναι πίσω από τους κακομοίρηδες (σ.σ. εννοεί πρόσφυγες και μετανάστες), θα πρέπει να πληρώσουν στο δικαστήριο ποινικά την πράξη του να διαφυλάττουν αυτούς τους αθρώπους", είπε με περισσή χαρά και αποφασιστικότητα ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξάρχεια, Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξάρχεια: Εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση

Έφοδος στα Εξάρχεια: Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για καταγραφή οι μετανάστες

Εξάρχεια: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε 4 καταλήψεις - Εντόπισαν 100 άτομα

SHARE:

24Media Network