Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη "μετατράπηκε" σε πάρκινγκ

Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη "μετατράπηκε" σε πάρκινγκ
CRETAPOST.GR

Η περίφραξη του χώρου είναι διαλυμένη με αποτέλεσμα όποιος θέλει να μπορεί να μπει, ακόμα και να πατήσει πάνω στους αρχαίους κίονες, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος Λεβήνας, που βρίσκεται στους νότιους πρόποδες των Αστερουσίων στην Κρήτη.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ιερό του Ασκληπιού και σε απόσταση αναπνοής από αρχαίους κίονες, επισκέπτες να έχουν παρκάρει ανενόχλητοι τα οχήματά τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το cretapost.gr, η περίφραξη του χώρου είναι διαλυμένη με αποτέλεσμα όποιος θέλει να μπορεί να μπει, ακόμα και να πατήσει πάνω τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την άλλη πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, η περίφραξη στέκει αγέρωχη, εξυπηρετώντας αναρτήσεις διαφημιστικών πινακίδων αμιγώς τοπικού ενδιαφέροντος.

Για την ιστορία οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή, άρχισαν στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ύστερα από την πρώτη επίσκεψη του Άγγλου πλοιάρχου H. Spratt.

Οι πρώτες αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Λεβήνα ξεκίνησαν στα αρχές του 20ου αι. π.Χ., όταν η Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή πραγματοποίησε ανασκαφές με τη διεύθυνση των F. Halbherr και L. Pernier (1900, 1910 και 1912-13). Τότε αποκαλύφθηκαν το ιερό του Ασκληπιού και τα λείψανα των υπόλοιπων κτιρίων.

Τα τελευταία χρόνια και πάλι διενήργησε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανασκαφές με σημαντικά αποτελέσματα.

Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη
CRETAPOST.GR
Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη
CRETAPOST.GR
Αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη
CRETAPOST.GR
Πηγή: 

Cretapost.gr

SHARE:

24Media Network