Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Η Εκκλησία οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες του λαού στην κυβέρνηση"

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ--ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΙΠΙΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
 ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΥΠΕΞ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΥΠ. Α,ΜΥΝΑΣ ΔΗΜ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Η ΑΝΑΠΛ, ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ,πρ. ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ--ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΙΠΙΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΥΠΕΞ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΥΠ. Α,ΜΥΝΑΣ ΔΗΜ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Η ΑΝΑΠΛ, ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ,πρ. ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ποιο το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την Τρίτη (07/10), πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, στη Μονή Πετράκη.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας, είπε ότι ευθύνη της εκκλησίας είναι να μεταφέρει την φωνή όσων προσφεύγουν σ' αυτήν, εκφράζοντας την αγωνία τους και δίνοντας τους δύναμη και ελπίδα. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για ενότητα του λαού και πολιτική σταθερότητα της κοινωνίας.

Συνεχάρη, ακόμη, τους μητροπολίτες για το έργο τους και τους προέτρεψε να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από τον οικονομικό ζυγό, επισημαίνοντας ότι, αν και η Εκκλησία αφίσταται της πολιτικολογίας, δεν δύναται να αποστεί και της ευθύνης της έναντι των ανθρώπων, καθώς οφείλει να μεταφέρει τις αγωνίες τους στα αυτιά των κυβερνώντων και να μην εγκαταλείψει τον λαό.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την πολιτεία που συνεργάστηκε με την Εκκλησία για συγκεκριμένα θέματα και εκκρεμότητες, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Τόνισε ότι ήταν καιρός η πολιτεία να κατανοήσει στην πράξη ότι η συνεργασία με την Εκκλησία ενέχει πολλαπλά οφέλη τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην έκρυθμη κατάσταση στην Εγγύς Ανατολή, καλώντας τους μητροπολίτες να προβληματιστούν και να προτρέψουν τον λαό να ενώσει την φωνή του μαζί τους, προσευχόμενοι στον Θεό να διαφυλάξει όσους δοκιμάζονται.

Τόνισε ακόμη ότι απαιτείται να υπάρχει ομοφωνία των μητροπολιτών στο θέμα της αξιοποιήσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας, γιατί η οικονομική ανεξαρτησία αποτελεί αναγκαίο όρο για την απρόσκοπτη συνέχεια της διακονίας.

SHARE:

24Media Network