Άρειος Πάγος: Να ερευνώνται άμεσα οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας να ελέγχουν άμεσα κάθε περιστατικό βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα.

Παραγγελία προκειμένου να ξεκινούν άμεσα και αυτεπάγγελτα έρευνες για περιστατικά βία σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα, έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή στάθηκε η καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ανά την Ελλάδα, οι οποίες εμφανίζονται να έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σε όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και δι αυτών στις εισαγγελίες πρωτοδικών έγγραφο με το οποίο ζητά διενεργήσουν σχετικές έρευνες.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην παραγγελία της πως η ελευθερία του Τύπου είναι συστατικό της δημοκρατίας και οφείλουμε να διασφαλίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία του, καθώς αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν, θα πρέπει οι εισαγγελείς της χώρας να βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων για την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή τους όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

SHARE:

24Media Network