Ασκήθηκε έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου

Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Ανυπόστατο το πιστοποιητικό αναπηρίας του Αρ. Φλώρου, σύμφωνα με σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου - Ελέγχεται παράλληλα και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού για τη σφραγίδα που φέρει γνωμάτευση.

Στην άσκηση έφεσης του βουλεύματος, με το οποίο απολύθηκε υφ’ όρον ο Αρ. Φλώρος -για το σκάνδαλο της Energa-, προχωρά η Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας. Είχε προηγηθεί παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Χαρ. Βουρλιώτης είναι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που ζήτησε από το Εφετείο Χαλκίδας να επανεξεταστεί ο φάκελος του καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa - Hellas Power, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της επιστροφής του Αρ. Φλώρου στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Χαρ. Βουρλιώτης στην παραγγελία του αναφέρει πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι «προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%». Μάλιατα, εξηγεί ότι θα έπρεπε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, και όχι να σημειώνεται -όπως έχει γίνει- μόνο πως το ποσοστό 35% αναπηρίας οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο εμπεριστατωμένο και πειστικό». Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, το οποίο εξέδωσε την πιστοποίηση.

Στην Εισαγγελία Χαλκίδας θα διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, το οποίο θέτει ζητήματα γύρω από τη σφραγίδα που έχει η ιατρική γνωμάτευση, χαρακτηρίζοντάς τη «ανυπόστατη». Πηγές αναφέρουν πως η απάντηση της διοικήτρια του Ευαγγελισμού θα διαβιβαςτεί στον προϊσταμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου προκειμένου να συσχετιστεί με την υπόλοιπη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την αποφυλάκιση Φλώρου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Το επόμενο βήμα είναι με τη συνδρομή ειρηνοδίκη, να ληφθούν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεταο και να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, για να επανεξεταστεί ο Αρ. Φλώρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολάκης για αποφυλάκιση Φλώρου: Υπάρχει πλαστογραφία

Διοικήτρια Ευαγγελισμού: Διάτρητη η απόφαση αποφυλάκισης Φλώρου

SHARE: