Καλλιρόη Λάμπρου για Αρ.Φλώρο στο ΝEWS 24/7: “Έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου”

Καλλιρόη Λάμπρου για Αρ.Φλώρο στο ΝEWS 24/7: “Έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου”
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΕΚΑΒ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Φλώρου με τη δήλωση της ιατρού Καλλιρόης Λάμπρου στο NEWS 24/7. "Ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου.Είναι πλαστή. Ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο" δηλώνει μεταξύ άλλων.

Με αποκλειστική της δήλωση στο ΝEWS 24/7 η Καλλιρόη Λάμπρου καταγγέλλει ότι η υπογραφή της στη γνωμάτευση του Αριστείδη Φλώρου, που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο της Energa έχει πλαστογραφηθεί.

Η ιατρός, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” αναφέρει επίσης ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: “Σας γράφω από το εξωτερικό όπου έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωριζω.

Έχει θιγεί η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια”.

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη Λάμπρου

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπογραφή είχε βαρύνουσα σημασία στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών ως προς την αποφυλάκιση ή μη του Αριστείδη Φλώρου. 

Για το θέμα είχε μιλήσει το μεσημέρι στο Ραδιόφωνο 247 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις κάνοντας λόγο για πλαστογραφία.

Εν τω μεταξύ, στην άσκηση έφεσης του βουλεύματος, με το οποίο απολύθηκε υφ’όρον ο Αρ. Φλώρος, προχωρά η Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας. Είχε προηγηθεί παραγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρεται ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης είναι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που ζήτησε από το Εφετείο Χαλκίδας να επανεξεταστεί ο φάκελος του καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της επιστροφής του Αρ. Φλώρου στη φυλακή.

Αποφυλάκιση Φλώρου

Λιγότερο από τέσσερα πραγματικά χρόνια χρειάστηκε να εκτίσει ο Άρης Φλώρος μέχρι την υφ’ όρον απόλυσή του από τη φυλακή Χαλκίδας. Ο επιχειρηματίας μπορεί να έχει στο μητρώο του δύο βαριές καταδίκες που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power, ωστόσο κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να επιτύχει την αποφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του 39χρονου επικαλούμενη αναπηρίες 67%, λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας, έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν τα τελευταία χρόνια και φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Ειδικότερα, ζήτησε την εφαρμογή του περιβόητου άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο είχε προστεθεί με την παρ. 3 του άρθρου 33 Ν. 2172/1993, τροποποιηθεί με το άρθρο 20 Ν. 3727/2008, και με το άρθρο 4 Ν.4274/2014, αντικαταστάθηκε, με το άρθρο 6 παρ. 4 Ν. 4322/2015, η δε παρ. 4 αντ. με το άρθρο 23 Ν. 4356/2015.

Σύμφωνα με το 110Α του ΠΚ, “2. Η απόλυση χορηγείται, ανεξαρτήτως της συνδρομής των προϋποθέσεων των άρθρων 105 και 106 και στις πιο κάτω περιπτώσεις, που έχει επιβληθεί πρόσκαιρη στερητική της ελευθερίας ποινή: α) στους κατάδικους με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω εφόσον κρίνεται ότι η παραμονή τους στο κατάστημα κράτησης καθίσταται ιδιαίτερα επαχθής λόγω αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης και β) στους κατάδικους με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω. Σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης, απαιτείται να έχει εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο το ένα πέμπτο της ποινής”. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το άρθρο 105 του ΠΚ για τους κατάδικους που δικαιούνται απόλυση, κάθε ημέρα κράτησης κρατουμένων με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, υπολογίζεται ευεργετικά ως δύο ημέρες εκτιόμενης ποινής.

Έτσι, η καταδίκη σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μπορεί να ήρθε τον Φεβρουάριο του 2017 για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, όμως ο Αρ. Φλώρος -μόλις 1,5 χρόνο μετά- είχε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του επιχειρηματία προσκόμισε στο αρμόδιο συμβούλιο τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά την υποβολή της αίτησης αποφυλάκισης, διατάσσει ειδική πραγματογνωμοσύνη για τη διακρίβωση των προϋποθέσεων των προηγούμενων παραγράφων και την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, αν αυτό δεν έχει βεβαιωθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η κατά τα άνω ειδική πραγματογνωμοσύνη ή η βεβαίωση από το ΚΕ.Π.Α. υποβάλλεται από τον εισαγγελέα στο αρμόδιο συμβούλιο μαζί με την πρότασή του.

Στο παρελθόν είχε υποβάλει επανειλλημένα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, τα οποία δεν συζητούνταν από δικαστικό συμβούλιο αλλά από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Το δικαστήριο ουδέποτε έκανε δεκτό αίτημα του Αρ. Φλώρου να αφεθεί ελεύθερος κρίνοντας συνήθως ότι ήταν ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αναφορικά δε με τα ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία υποστήριζε ότι τον είχαν οδηγήσει στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρόκειται να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την κάθειρξη 21 χρόνων για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, στον Άρη Φλώρο έχει επιβληθεί και ποινή κάθειρξης 13 ετών από το ΜΟΔ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, εκπρόσωπο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Energa – Hellas Power , τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Η εκτέλεση της ποινής έχει ανασταλεί από το δικαστήριο έως την εκδίκαση της έφεσης.

Οι ποινές που τους είχαν επιβληθεί

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους είναι οι εξής:

1. Αριστείδης Φλώρος κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την περίπτωσή του απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής.

2. Αχιλλέας Φλώρος κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατ. ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Δόθηκε αναστολή με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλ ευρώ

3. Νικόλαος Δεκολης κατά συγχώνευση για τα τρία αδικήματα ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ. Αναστολή της ποινής με τον ρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.

4. Στέφανος Σιαφάκας κατά συγχώνευση κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ για τις τρεις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Αναστολή της ποινής με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του και της εγγυοδοσίας ύψους 50 χιλ. ευρώ.

5. Βασίλης Μηλιώνης, κάθειρξη δέκα ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής με τον όρο της εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ και εμφάνιση στο ΑΤ.

6. Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ποινή κάθειρξης επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ

7. Χρήστος Σιαφάκας κάθειρξη επτά ετών και χρηματική ποινή ύψους 500.000 ευρώ για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δόθηκε αναστολή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και εγγυοδοσία ύψους 30.000 ευρώ

8. Κ. Κωνστάντος ποινή τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

9. Μαρία Σκλαβάκη ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ για το ανωτέρω αδίκημα. Δεν δόθηκε αναστολή.

10. Βασίλης Δημήτρακας για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ποινή φυλάκισης 4 ετών και ποινή χρηματική 50.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για τέσσερα έτη και η εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ της περιοχής του καθώς και επιμέλεια κοινωνικής αρωγής.

11. Πέτρος Νικολοθανάσης κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν δόθηκε αναστολή.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου οπότε και θα αποφανθεί επί παρεμπιπτουσών αποφάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα