ΑΣΟΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία φοιτητών προς το Σύνταγμα

ΑΣΟΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία φοιτητών προς το Σύνταγμα
Πορεία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ InTime

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αναμένεται να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητές της ΑΣΟΕΕ στον προαύλιο χώρο της σχολής, ζητώντας την απομάκρυνση του καθηγητή που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, καθώς και την παραίτηση του πρύτανη, ενώ φωνάζουν και συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Πορεία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ InTime

Κεντρικό σύνθημα των φοιτητών είναι “Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι’ αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια”, καθώς και το “Παιδεραστές, τοκογλύφοι και όσοι τους συγκαλύπτουν δεν χωράνε στα πανεπιστήμια”.

Υπενθυμίζεται πως, διαμαρτυρία φοιτητών πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ.

ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στους συλληφθέντες

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα βρεθούν οι έξι συλληφθέντες από την ΑΣΟΕΕ.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρεις πλημμεληματικές. Συγκεκριμένα διώκονται για:

– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος, από κοινού

– Διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και

– Απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της τετάρτης κατά την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Οι έξι συλληφθέντες έλαβαν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο αναβολή για την 24η Ιανουαρίου προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με αναφορές η εισβολή έγινε με αφορμή την προσπάθεια ανοίγματος ενός χώρου που είχε σφραγιστεί από την αστυνομία σε προηγούμενη επιχείρηση ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες φοιτητών για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού μεσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα