Ασπρόπυργος: 17χρονος ομογενής στο στόχαστρο των Αρχών για τις επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες

Ασπρόπυργος: 17χρονος ομογενής στο στόχαστρο των Αρχών για τις επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες

Το νέο περιστατικό βίας στην περιοχή που εδώ και καιρό έχει πάρει καθημερινή μορφή έχει προβληματίσει έντονα την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής-Ο 17χρονος είναι άφαντος και κατάφερε να διαφύγει

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές το νέο περιστατικό βίας σε βάρος Πακιστανών εργατών σε χωράφια στον Ασπρόπυργο, με έντονα ρατσιστικά στοιχεία.

Θύματα αυτή την φορά, δύο Πακιστανοί εργάτες, που σύμφωνα με την καταγγελία τους έπεσαν θύματα επίθεσης με σιδερογροθιές και μαχαίρια από 5 άτομα την ώρα που δούλευαν στα χωράφια.

Και οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για νοσηλεία ενώ ειδικά ο ένας από αυτούς υπέστη βαρύτατους τραυματισμούς από την ανηλεή αυτή επίθεση.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τα θύματα και πλέον πιστεύουν ότι είναι σε καλό δρόμο για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Ένα από τα θύματα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα έναν από τους δράστες ο οποίος είναι ένας 17χρονος ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μάλιστα έχει φάκελο η Αστυνομία για αυτόν, ακόμα και για περιστατικά απείθειας και επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών που τον έχουν σταματήσει για έλεγχο.

Χθες μάλιστα έγινε επιχείρηση στο σπίτι του και στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του όμως ήταν άφαντος και είχε φροντίσει να εξαφανιστεί, θεωρείται βέβαιο όμως πως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και των υπολοίπων της παρέας των ομογενών που είναι επίσης ανήλικοι και νεαροί.

Οι επιθέσεις αυτές σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να προέρχονται από την ίδια παρέα εδώ και πολλούς μήνες και έχουν έντονα ρατσιστικά κίνητρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να

έχει προκύψει τυχόν σχέση με κάποιον πολιτικό χώρο. Εφόσον εντοπιστούν και συλληφθούν αυτό είναι κάτι που βεβαίως και θα εξεταστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα