Αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρενέβησαν σε βεβαίωση προστίμων σε μπαρ του Πειραιά

Αστυνομικοί κατηγορούνται ότι παρενέβησαν σε βεβαίωση προστίμων σε μπαρ του Πειραιά
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Πρόκειται για έναν Αρχιφύλακα τοπικού τμήματος του Πειραιά που του βεβαιώθηκε πρόστιμο γιατί ήταν θαμώνας στο εν λόγω μπαρ και για τον υποδιοικητή του που ενώ βρισκόταν σε καραντίνα στο σπίτι του πήρε τηλέφωνο τον αξιωματικό που βεβαίωσε τα πρόστιμα και διαμαρτυρήθηκε.

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία και το Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε την διερεύνηση περιστατικού ηθικής αυτουργίας δύο αστυνομικών του Πειραιά σε ηθική αυτουργία για παράβαση καθήκοντος.

Μεσάνυχτα Σαββάτου, αστυνομικοί με επικεφαλής αξιωματικό από την ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό σε 4 μπαρ του Πειραιά γειτονικά μεταξύ τους που είχαν παραβεί το ωράριο λειτουργίας.

Σε ένα από αυτά όπου οι θαμώνες (15-20) κάθονταν έξω με ποτά στα χέρια τους και τους βεβαιώθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα, ήταν και έναν αρχιφύλακας του τοπικού τμήματος που διαμαρτυρήθηκε έντονα και συνέχισε να διαμαρτύρεται στο Τμήμα όπου προσήλθε και δήλωσε πρόθυμος να γίνει μάρτυρας υπεράσπισης του συλληφθέντα ιδιοκτήτη μπαρ.

Καθώς βρισκόταν εκεί ο επικεφαλής αξιωματικός του κλιμακίου από την ΓΑΔΑ, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Υποδιοικητή του Τμήματος αυτού ο οποίος βρισκόταν στην οικία του και σε καραντίνα λόγω κορονοϊού και του έκανε επίσης παράπονα για τον ίδιο μπαρ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων που διενεργεί έρευνα και η Εισαγγελία, ενώ ο εν λόγω υποδιοικητής είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Υπηρεσία του, κατηγορούμενος για προστασία καταστημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα