Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή - "Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση"

ΙΝΤΙΜΕ

Δεκάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν με πανό και συνθήματα έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να διαμαρτυρηθούν για την θανάτωση χιμπατζή. ι ανέφερε ο ιδρυτής του Πάρκου.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου και αφορά στην απόφαση της ιδιοκτησίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να θανατώσει χιμπατζή που διέφυγε από τον χώρο του.

Το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες άνθρωποι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την είσοδο του Πάρκου, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, δεκάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν με πανό και συνθήματα έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να διαμαρτυρηθούν για την θανάτωση του χιμπατζή, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και εθελοντές σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Αττικό Πάρκο ανέφερε μέσω του Instagram το περιστατικό αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι την εξουδετέρωση του ζώου, ενώ οι υπεύθυνοι του πάρκου έκαναν λόγο για "μία τραγική ημέρα που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου".

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση του χιμπατζή, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το ζώο. Ο ίδιος σημείωσε ότι για περίπου 20 λεπτά έγινε προσπάθεια να οδηγηθεί από πλαϊνή πόρτα στο εσωτερικό του πάρκου, καθώς και ότι υπήρχαν οι ενέσεις για να ναρκωθεί, ωστόσο όπως τόνισε, ο χιμπατζής θα μπορούσε να επιτεθεί σε ανθρώπους εάν ένιωθε πως απειλείται.

Ο κ. Λεσουάρ είπε ακόμη ότι υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ότι οι χιμπατζήδες είναι πρώτοι στη λίστα με τα επικίνδυνα ζώα σε περίπτωση διαφυγής και πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ημέρα για την κοινωνία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

«Για εμάς είναι τραγικό συμβάν. Σαν να πρέπει εσείς να σκοτώσετε το σκυλί σας διότι πρόκειται να κάνει επίθεση σε κάποιον. Είναι ακριβώς το ίδιο. Εσείς θα έχετε μια φοβερή στεναχώρια, αλλά είστε υποχρεωμένος να πάρετε κάποια μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Λεσουάρ.

Ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου σημείωσε ότι διενεργείται έρευνα για το πώς διέφυγε από τον χώρο με τους χιμπατζήδες το ζώο, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν τρεις σειρές από ηλεκτροφόρα καλώδια και μια τάφρος με νερό. Σε πρώτο στάδιο, εκτιμάται ότι δέχθηκε επίθεση από ομάδα άλλων χιμπατζήδων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK