Breaking Bad στην Αθήνα: Εντοπίστηκε εργαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Breaking Bad στην Αθήνα: Εντοπίστηκε εργαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ για νέο φτηνό ναρκωτικό. Εργαστήριο παρασκευής του στην Αθήνα. Πώς το ανακάλυψαν οι αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για ένα νέο, φθηνό και θανατηφόρο ναρκωτικό που παρασκευάζεται στην ευρύτερη περιοχή του λόφου του Στρέφη. Πρόκειται για την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη με την ονομασία shisha, διεγερτική ουσία της οποίας η επήρεια μοιάζει με αυτή της κοκαϊνης και επιφέρει το θάνατο του χρήστη σε έξι μήνες.

Σύμφωνα με την Espresso, στη Δίωξη Ναρκωτικών έφτασαν αρχικά φήμες πως στην εν λόγω περιοχή λειτουργεί εργαστήριο όπου παρασκευάζεται ο “συνθετικός θάνατος”.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι φήμες αυτές άρχισαν να αποκτούν τη μορφή συγκεκριμένων πληροφοριών, με αποτέλεσμα στην ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς η περιοχή ανήκει στην “κόκκινη ζώνη” και χρήζει ειδικού χειρισμού όσον αφορά επεμβάσεις της αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, μάλιστα, συνοδεύτηκαν και με την ανακάλυψη shisha στα χέρια τοξικομανών στην οδό Τοσίτσα, παραπλεύρως του Πολυτεχνείου.

Όλα αυτά, κάνουν τους αστυνομικούς να προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο, πράγματι να έχουν εγκαταστήσει αλλοδαποί, εργαστήριο για την παρασκευή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε κάποιο χώρο της περιοχής των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι έμποροι είχαν εντοπίσει συμπατριώτες τους στην Αθήνα και έστελναν ταχυδρομικά την εν λόγω ουσία αλλά κατάλαβαν ότι θα ήταν προς συμφέρον τους αν την παρασκεύαζαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η παρασκευή της εν λόγω ουσίας είναι πανεύκολη αρκεί αυτός που θα τη φτιάξει να γνωρίζει τη χημική ένωση.

Τώρα μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως πολύ γρήγορα το shisha μπορεί να γίνει δημοφιλές και να αντικαταστήσει τη χρήση της κόκας στους περιστασιακούς χρήστες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες ομάδες εξαρτημένων. Και αυτό γιατί η τιμή είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τον χρήστη καθώς με 10 ευρώ ο τοξικομανής που είναι εθισμένος στην ηρωίνη μπορεί να αγοράσει ένα ολόκληρο γραμμάριο, έχοντας τη δόση της ημέρας  εξασφαλισμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα