Χαλκιδική: Ξηλώθηκε η στέγη πάνω από τα κεφάλια τους- Πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες

Χαλκιδική: Ξηλώθηκε η στέγη πάνω από τα κεφάλια τους- Πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες
Η επόμενη μέρα στη Χαλκιδική MotionTeam

Σε 30 διασώσεις προχώρησαν οι πυροσβέστες στην Χαλκιδική σε ανθρώπους, είτε μέσα από τα αυτοκίνητά τους, είτε ήταν στην μέση του δρόμου και τους χτυπούσε κάθε λογής αντικείμενο είτε ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους-Σε 4 περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους, ανάμεσά τους και δύο οικογένειες-Σε μία περίπτωση απεγκλώβισαν τετραμελή οικογένεια μέσα από το σπίτι τους που είχε ξηλωθεί η στέγη εντελώς

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έζησαν όχι μόνο οι κάτοικοι και οι τουρίστες στην Χαλκιδική, αλλά ακόμα και οι Πυροσβέστες που κλήθηκαν να επιχειρήσουν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή.

Συνολικά, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε 30 διασώσεις. Πολλές από τις περιπτώσεις, ήταν άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους, άνθρωποι που τους έπιασε το φαινόμενο την στιγμή που βρίσκονταν στη μέση του δρόμου και ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πάνω τους κάθε λογής αντικείμενα και έτρεχαν να βρουν καταφύγιο, ακόμα και ανθρώποι που εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερις περιπτώσεις, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν πολίτες μέσα από τα σπίτια τους, μεταξύ τους και δύο οικογένειες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση στα Νέα Πλάγια, απεγκλώβισαν μία τετραμελή οικογένεια μέσα από το σπίτι τους, που οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν κυριολεκτικά ξηλώσει εντελώς την στέγη και όντας σοκαρισμένοι κάθονταν αγκαλιασμένοι μέσα σε αυτό περιμένοντας βοήθεια.

Σε άλλες περιπτώσεις είχαν σπάσει παράθυρα, είχαν φύγει κεραμίδια κλπ. και οι κάτοικοι απλά έτρεμαν στην ιδέα να βγουν μόνοι τους έξω από τα σπίτια τους πριν φτάσουν οι πυροσβέστες για να τους βοηθήσουν. Χαρακτηριστικά, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως σε αρκετές περιπτώσεις κάτοικοι μπορούσαν να βγουν μόνοι τους, όμως είχαν υποστεί τέτοιο τρόμο και τέτοιο σοκ που τους βρήκαν κυριολεκτικά ακίνητους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα