Χαλκιδική: Ξύλο και μπουκάλια σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου

Χαλκιδική: Ξύλο και μπουκάλια σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου
youtube

Άλλο ένα επεισόδιο βίας σημειώθηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Χαλκιδική, με την κερκίδα να στέλνει μπουκάλια, φωτοβολίδες, ακόμα και μια… καρέκλα εναντίον ποδοσφαιριστή.

Νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Χαλκιδική, μετά το χθεσινό (10/4) ντέρμπι ανόδου ανάμεσα σε Άγιο Νικόλαο και Δόξα Καλυβών.

Όλα ξεκίνησαν τρία λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα στη Χαλκιδική, όταν ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων σκόραρε για το 0-2, «καταδικάζοντας» ουσιαστικά τον Άγιο Νικόλαο σε μία ακόμη χρονιά στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣΧ και στέλνοντας τη Δόξα Καλυβών στην Α’ Ερασιτεχνική της Χαλκιδική, αφού πριν τον αγώνα ο Αστέρας ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 46 πόντους έναντι 45 της Δόξας, δυο στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Δείτε τη στιγμή της έντασης μετά το 45:00

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο GRTimes, ο ποδοσφαιριστής, αφού σκόραρε, φέρεται να έβγαλε την μπλούζα του και επιδόθηκε σε ύβρεις έναντι των αντιπάλων παικτών, προβαίνοντας παράλληλα σε απαξιωτικές χειρονομίες έναντι της κερκίδας. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αποβλήθηκε, αλλά η… σπίθα είχε ήδη ανάψει.

«Αφού πανηγύρισε κάνοντας ότι δε… βλέπει τους αντίπαλους οπαδούς, αμέσως ο πάγκος αντέδρασε και άρχισε να τον κυνηγά», όπως αναφέρει ο μάρτυρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «από την κερκίδα του πέταξαν μπουκάλια, ενώ συνεπλάκησαν μεταξύ τους και οι παίκτες. Στο σημείο υπήρχαν και τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τον συνόδευσαν στα αποδυτήρια μετά την αποβολή του».

Καταδικάζει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής

Ορισμένα από τα παραπάνω επιβεβαιώνει μιλώντας στο GRTimes και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής (ΕΠΣΧ), Ισάακ Εδιάρογλου.

«Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων έβαλε το δεύτερο γκολ και πήγε να πανηγυρίσει. Όπως λένε οι άνθρωποι του Αγίου Νικολάου, πανηγυρίζοντας, έκανε και χειρονομίες εναντίον τους. Έπειτα, παράγοντες και ποδοσφαιριστές συνεπλάκησαν μεταξύ τους, η κερκίδα πέταξε στον αγωνιστικό χώρο μπουκάλια και φωτοβολίδες, ενώ έφυγε μέχρι και… καρέκλα».

Όπως ωστόσο αναφέρει ο κ. Εδιάρογλου, «για αυτό είναι εκεί και οι διαιτητές. Εάν ο ποδοσφαιριστής προκάλεσε, θα τον τιμωρούσε ο διαιτητής με κόκκινη κάρτα, όπως και έκανε. Δε γίνεται να λύνουμε τα προβλήματά μας με το ξύλο. Κρούσματα με ποδοσφαιριστές που προκαλούν θα υπάρχουν πάντοτε, αλλά θα επιλαμβάνονται οι διαιτητές. Δεν μπορούμε εμείς να ορμάμε και να τα λύνουμε με το ξύλο».

Ο ίδιος επιπλέον, τονίζει ότι «από τη στιγμή που αναλάβαμε την ΕΠΣ Χαλκιδικής, προσπαθούμε να φέρουμε πιο κοντά κόσμο και ομάδες. Καταδικάζουμε αυτά τα επεισόδια, είμαστε απέναντι και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν επεισόδια στη Χαλκιδική».

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τον αγώνα που διεξήχθη στο περιθώριο του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο κ. Εδιάρογλου ο οποίος έδωσε το «παρών», τότε, στην κερκίδα, σημειώνει πως δε συνέβη το παραμικρό:

«Βγήκαν δύο κόκκινες κάρτες, από μία σε κάθε ομάδα, υπήρξε μία ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά όλα τελείωσαν εκεί, χωρίς να εμπλακούν άνθρωποι από την κερκίδα».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα από τη Χαλκιδική, αλλά και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΣ Χαλκιδικής, τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν εκτός του γηπέδου, ενώ ο αγώνας έληξε κανονικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα