Χανιά: Πλοίο καθυστέρησε να "δέσει" στη Σούδα, λόγω καιρού

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.   EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Μικρή περιπέτεια για τους επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που καθυστέρησε να «δέσει» στη Σούδα, λόγω καιρού

Σε μικρή Οδύσσεια εξελίχθηκε το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά στη Σούδα του πλοίου της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων δεν κατάφερνε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Το πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Σούδα, μεταφέροντας 612 επιβάτες, έφτασε έξω από το λιμάνι κανονικά, λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Παρά τις προσπάθειες του πλοιάρχου να «πιάσει» στον προβλήτα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και για λόγους ασφαλείας το πλοίο χάραξε ρότα ανοιχτά του κόλπου των Χανίων, περιμένοντας να «πέσει» ο καιρός.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησής του, υπό τον συντονισμό του λιμεναρχείου, προσπάθεια η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δύο ρυμουλκών μία ώρα περίπου αργότερα, στις 9:20 το πρωί.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι και αμέσως ξεκίνησε η αποβίβαση των επιβατών.

SHARE:

24Media Network