Χανιά: Σήμερα η δίκη του 52χρονου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Χανιά: Σήμερα η δίκη του 52χρονου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία
Cretapost

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του 52χρονου, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη κόρη του και επιτέθηκε στον γείτονά του που κάλεσε την αστυνομία. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Το κατώφλι του Αυτόφωρου δικαστηρίου αναμένεται να περάσει σήμερα, Παρασκευή (23/09), ο 52χρονος πατέρας ο οποίος επιτέθηκε στον γείτονα του αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της κόρης του στη Νέα Χώρα Χανίων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 μετά την αναβολή που είχε ζητήσει η πλευρά του 52χρονου, καθώς χρειαζόταν χρόνο ο δικηγόρος ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρονος γείτονας όταν είδε τον 52χρονο να κακοποιεί την κόρη του ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

«Του φώναξα «Τι κάνεις; Θα τη σκοτώσεις την κοπελιά» και τότε μπήκε μέσα. Πέρασα το κεφάλι μου από διαχωριστικό να δω το κορίτσι, αν είναι καλά, αν χρειάζεται κάτι και τότε βγήκε πάλι και μου έριξε μια μπουνιά», περιέγραψε ο 65χρονος.

Ο 52χρονος δεν δίστασε να καυγαδίσει έντονα με τον γαμπρό του 65χρονου γείτονα και του επιτέθηκε μπροστά στους αστυνομικούς μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οι αστυνομικοί τους χώρισαν, ενώ τόσο ο 65χρονος όσο και ο γαμπρός του κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για άσκηση σωματικών βλαβών.

Τον 52χρονο βαραίνουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ενδοοικογενειακή βία. Κατηγορείται επίσης, για σωματικές βλάβες και αντίσταση κατά αστυνομικών.

Ο δικηγόρος του 52χρονου, Βαρδουλάκης Προκόπης, μίλησε για την υπόθεση λέγοντας πως ο φερόμενος δράστης θεωρεί διογκωμένη την ποινική δίωξη και σύμφωνα με τον ίδιο τον κατηγορούμενο είναι ένα απλό ενδοοικογενειακό επεισόδιο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο 52χρονος, άρχισε να χτυπά την μεγαλύτερη κόρη του επειδή εκείνη, άργησε… δύο λεπτά να γυρίσει σπίτι από το σχολείο.

Η ανήλικη φώναζε για βοήθεια ξεσηκώνοντας την γειτονιά. Ανήσυχος, ένας γείτονας έσπευσε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε το παιδί καθισμένο σε μία καρέκλα και τον πατέρα του από πάνω, να την δέρνει με ξύλο.

Σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στην διάθεσή του το zarpanews.gr ο 65χρονος γείτονας που έχει οπτική επαφή με το σπίτι της οικογένειας, παρενέβη.

Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα ο 52χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Η 17χρονη, στην καταγγελία της υποστήριξε πως δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο πατέρας της φέρεται να βιαιοπραγούσε και στα δύο μικρότερα παιδιά με την ανοχή και την υποστήριξη της συζύγου και μητέρας τους, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από περίοικους, η αστυνομία έχει κληθεί αμέτρητες φορές στο συγκεκριμένο σπίτι μετά από καταγγελίες γειτόνων, αλλά πάντα έως τώρα έφευγε άπραγη, λόγω της στάσης της μητέρας, η οποία επέμενε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα