news 24/7

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Άνδρας κρατάει ένα ποτήρι με ποτό

Γροιλανδία: Απαγορεύει το αλκοόλ για να μειώσει τη βία όσο οι πολίτες μένουν σπίτι

Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι απαγορεύει την πώληση αλκοόλ. Τα σχολεία είναι κλειστά από την Δευτέρα και ήδη παρατηρείται αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κακοποιήθηκε σεξουαλικά

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο οι ιατροδικαστές και κυρίως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση του νεκρού βρέφους από την Συρία, οι κακώσεις να προκλήθηκαν από την αντιεπιληπτική αγωγή σε υπόθετα.

"Μαζί για το παιδί", "Πρωτοβουλία για το παιδί"

Συμμαχία "Μαζί για το Παιδί" με την "Πρωτοβουλία για το Παιδί" κατά της κακοποίησης

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ενώνει τις δυνάμεις της με την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» με στόχο την φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο αλλά και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Παιδική κακοποίηση (φωτογραφία αρχείου)

Κρήτη: Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον πατέρα που κακοποιούσε το 4χρονο παιδί του

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια, μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Κακοποίηση ανηλίκων: Η σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας και το "ραγισμένο γυαλί" της παιδικής ηλικίας

Κακοποίηση ανηλίκων: Η σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας και το "ραγισμένο γυαλί" της παιδικής ηλικίας

"Ήταν ανήμερα του Πάσχα όταν δέχτηκα τηλεφώνημα ότι κάποιο μικρό παιδί είχε βγάλει όλη τη νύχτα σε ένα παγκάκι .Είχε βιώσει κακοποίηση,παραμέληση και μας κάλεσαν για να το μεταφέρουμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον". Στην Ελλάδα 9 στις 10 περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης δεν αναφέρονται ποτέ και παραμένουν χωρίς διάγνωση και αντιμετώπιση.

Η νοοτροπία του συνυπεύθυνου και η απουσία μηχανισμού

Η νοοτροπία του συνυπεύθυνου και η απουσία μηχανισμού

Κοινωνικοί λειτουργοί μιλούν για τις καταγγελίες που δέχονται συνήθως και αφορούν κακοποίηση ανηλίκων. Η κοινωνία σιωπά ή ενδιαφέρεται; Ποια είναι τα κενά στις δομές και στην λειτουργία του μηχανισμού;

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Η ανεπούλωτη κοινωνική παθογένεια

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Η ανεπούλωτη κοινωνική παθογένεια

"Η σεξουαλική βία μέσα στην οικογένεια υπάρχει, έχει βαθύτατες συνέπειες και τεράστια κοινωνική παθογένεια, που ακόμα και ο ίδιος ο Ποινικός Νομοθέτης αγνοεί", υπογραμμίζει στο News 24/7 o καθηγητής εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής σημειώνοντας με νόημα: "Όταν το θύμα του βιασμού στην οικογένεια είναι παιδί κάτω των 12 ετών, μόλις 1 στις 200 περαστικά φτάνουν στην αστυνομία. Δηλαδή ποσοστό 0,5%".

Στιγμιότυπο από Δικαστήρια

Βουβή κοινωνία: Οι δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Πολλές από τις περιπτώσεις που προκάλεσαν φρίκη στην κοινωνία προέρχονταν μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών. Τα αθώα θύματα “έσπρωξαν” στα αρρωστημένα μυαλά ακόμη και οι... γονείς τους

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)

Τα σκοτεινά στοιχεία της κακοποίησης των παιδιών

Το 10 με 20% των παιδιών στην Ελλάδα υπολογίζεται πως πέφτουν θύματα διαφορετικών μορφών κακοποίησης σύμφωνα με την Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, κα. Άρτεμις Τσίτσικα. Τι αναφέρει για τις νέες μορφές κακοποίησης και πώς τα αντιμετωπίζουν στο Παίδων "Π&Α Κυριακού"

Κώστας Γιαννόπουλος: Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε γραπτώς για τη Λέρο, αλλά δεν άκουσαν

Κώστας Γιαννόπουλος: Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε γραπτώς για τη Λέρο, αλλά δεν άκουσαν

O Κώστας Γιαννόπουλος τονίζει ότι το "Χαμόγελο του Παιδιού" είχε κινητοποιηθεί εγκαίρως, ενημερώνοντας αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία για τις ανησυχίες σχετικά με την οικογένεια στη Λέρο και τις αποκαλύψεις που έχουν σοκάρει το πανελλήνιο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η Έλενα Φραντζή

Υπόθεση Έλενας Φραντζή: Η σεξουαλική κακοποίηση από τον ιερέα - θετό της πατέρα, η χλεύη και ο θάνατος

Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τον θάνατο της 29χρονης στην Κύπρο, η οποία από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση - Τι δήλωσε ο θετός της "πατέρας"