Χαρδαλιάς: “Θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες”

Χαρδαλιάς: “Θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες”
Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε κατά την άφιξή του στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη, πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι δύσκολες, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα.

Την ανάγκη ο κάθε πολίτης να επιδείξει το μεγαλύτερο ποσοστό ατομικής ευθύνης μπροστά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και η κοινωνία μας λόγω του κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την άφιξή του στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι σταθεροί στο σύνθημα “μένουμε σπίτι” και να κάνουμε το σύνθημα αυτό τρόπο ζωής.Το κράτος θα κάνει ό,τι πρέπει αλλά είναι σίγουρο ότι θα περάσουμε δύσκολα τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει όμως να κερδίσουμε το στοίχημα. Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των ανθρώπων μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ακόμη την άριστη συνεργασία που είχε από την πρώτη στιγμή με τον Δήμαρχο Μύκης, με τον οποίο είχε και έχει καθημερινά ανοιχτή επικοινωνία.

Ο δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που από την πρώτη στιγμή είχε δίπλα του, όπως τόνισε, τον κ. Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία, γεγονός που τον έκανε να νιώσει ασφάλεια ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στον δήμο του.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στην αρχή, δεν γνώριζαν πώς να κινηθούν, ωστόσο όλα διευθετήθηκαν πολύ γρήγορα, όπως είπε, χάρη στην καλή συνεργασία και οργάνωση των υπηρεσιών του κράτους, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε ότι ο μέχρι στιγμής συντονισμός των υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων έχει αποδώσει, είναι ικανοποιητικός και φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στη διαχείριση της κατάστασης.

Επίσκεψη στον Εχίνο

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Μύκης, στη Σμίνθη, ο κ. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκη Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε τον Εχίνο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Ο υφυπουργός σταμάτησε στην είσοδο του οικισμού όπου βρίσκεται το μνημείο των 29 Ελλήνων πεσόντων στο οχυρό του Εχίνου, που έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 1941 στη διάρκεια της καθοριστικής μάχης ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς για την υπεράσπιση του οχυρού. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι ο οικισμός έχει περί τις 800 οικογένειες, που μεταφράζονται σε 3.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έκανε λόγο για ένα όμορφο τόπο και προέτρεψε τον κ. Χαρδαλιά να τον επισκεφθεί ξανά ώστε να τον ανεβάσει στο ψηλότερο σημείο του χωριού και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.

Ο υφυπουργός απάντησε ότι μόλις περάσουν τα προβλήματα θέλει να επισκεφθεί ξανά τον Εχίνο, να συναντήσει από κοντά τους κατοίκους και να έχει την ευκαιρία να δει τις ομορφιές του τόπου.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Εχίνου που πειθαρχούν στα μέτρα και φροντίζουν για την προστασία τόσο της δικής τους υγείας όσο και του γενικότερου συνόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version