Χίος: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά

Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στην περιοχή Βέσσα, στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ στο σημείο βρίσκονται 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 33 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες.  Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λιθί, Μεστά και Ελάτα.
(EUROKINISSI)
Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στην περιοχή Βέσσα, στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ στο σημείο βρίσκονται 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 33 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 21 υδροφόρες. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λιθί, Μεστά και Ελάτα. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο Β. Αποστόλου

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στη νότια Χίο, που κατέκαψε, από χθες τα χαράματα που ξεκίνησε, χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ώστε να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα, που το βράδυ παρέμειναν στη Χίο ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις από το πρωί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου, Μανόλη Βουρνού, η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα, ενώ όπως σημείωσε «η φωτιά θα σβήσει εντελώς μέχρι το απόγευμα αν βοηθήσει ο καιρός και διατηρηθούν οι χαμηλής έντασης άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι η ζημιά στα μαστιχόδεντρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπο μέχρι και το 90% των μαστιχόδεντρων καταστράφηκε στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές σε Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

Σήμερα τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη  Κουρεμπέ.

SHARE:

24Media Network