Χίος: Συμπλοκές προσφύγων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Χίος: Συμπλοκές προσφύγων στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με πετροπόλεμο μεταξύ δυο Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών. Κατά τις συμπλοκές, δέχτηκε επίθεση ένα ζευγάρι Ιρανών

Με την επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ σταμάτησαν το βράδυ της Τρίτης τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών κυρίως Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών και προσφύγων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Πιστοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ξεκίνησαν με μικροσυμπλοκές και πετροπόλεμο μεταξύ των δυο ομάδων, όμως επίθεση δέχτηκε και ζευγάρι Ιρανών. Χρειάστηκε μάλιστα η μεταφορά στο νοσοκομείο της εγκυμονούσας συζύγο, για να εξεταστούν τυχόν επιπλοκές στην υγεία της. Το ζευγάρι κατήγγειλε τέσσερα άτομα αφγανικής καταγωγής για την εναντίον του επίθεση, που όμως μέσα στη νύχτα δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει.

Η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στον καταυλισμό να διαλύσει την ομάδα των περίπου 60 ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, τελικά υποστηρίχτηκε από τη διμοιρία των ΜΑΤ που μπήκε μέσα στον καταυλισμό. Πράγματι, οι νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες διαλύθηκαν, με κάποιους να διαφεύγουν και από τα τρύπια συρματοπλέγματα της ΒΙΑΛ και να κρύβονται στη γύρω θαμνώδη περιοχή.

Πριν από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χίου Αθανάσιο Μπασιούκα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη φάση δεν έγιναν προσαγωγές, αναμένεται όμως από σήμερα και τις επόμενες μέρες να ελεγχθούν οι νεαροί που δημιουργούν κατά διαστήματα επεισόδια στον καταυλισμό.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

(Με πληροφορίες από PolitisChios.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικό: 91 πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο και Χίο

Περιπτερού πωλούσε χασίς σε πρόσφυγες

Ένταση με μετανάστες στην Λέσβο που μπλόκαραν το λιμάνι

SHARE:

24Media Network